Welcome visitor you can log in or create an account

ЕПИЗОДА 3 - ВМРО во 1934 г И ЖИВОТОТ НА ВМРО по 1944 г
Published on Dec 5, 2018
 
Во продолжение на анализата на емисијата „Држи ли паралелата на бегството на Ванчо Михајлов со бегството на Никола Груевски“ (https://www.youtube.com/watch?v=s1Q1g...) политичките азиланти по линија на ВМРО ги дискутираат тврдењата на Орданоски и Литовски дека ВМРО отсекогаш била алатка на бугарскиот царски дворец, дека во 1944 година бил остварен вековниот македонски идеал за сопствена држава, како и тоа дека по 1944 година единствено што останало од ВМРО биле некои незначајни дилетантски групички. Посетете го нашиот сајт macedonianinformationcentre.org за повеќе видеа, вести, колумни и преписки со претставници на „западните партнери“ на Република Македонија. Тука исто така можете да ги најдете книгите „Црна рука врз Европа,“ „Белиот терор,“ а наскоро и „Македонија; Нејзините народности и нивната иднина.“ Линкови од дел од материјалот кој се дискутира во оваа епизода     

-http://forum.kotle.ca/showthread.php?...