Welcome visitor you can log in or create an account

ПРАШАЊЕ КОЕ МИА НЕ СОБРА ХРАБОРОСТ ДА ГО ПОСТАВИ НА МИНИСТЕРОТ СПАСОВСКИ

Јордан Петровски

24.08.2018 година


Ова интервју на министерот Спасовски е само доказ дека луѓе со комунистички, односно ТОАТАЛИТАРЕН, менатлитет неможат да разберат како треба да функционира полицијата во демократско општество, а од Спасовски се очекуваат реформи во УБК! Реформи кои се условот за влез влез во НАТО и за добивање датум за почеток на преговри.
Министерот Спасовски вели: 

А за таа платформа „бојкотирам“, која се формира во Република Македонија, ние ја СЛЕДИМЕ, ГЛЕДАМЕ кои се тие луѓе. 


 
 
 
 
 
 
Прашање кое мораше да биде поставено по овој одговор на министерот Спаовски е:

ДАЛИ УБК ИМА СУДСКИ НАЛОГ ЗА СЛЕДЕЊЕ НА ЛУЃЕТО КОИ ПОВИКУВААТ НА БОЈКОТ НА РЕФЕРЕНДУМОТ?
 
„Сигурно“ овој пропуст на новинарот на МИА ќе го исправат ПЛУСИНФО, ЦИВИЛ, ЛИБЕРТАС, НОВА и ХЕЛСИНШКИ кои ќе бараат одговор по која линија на работа на УБК се следат и доказ дека постојат судски налози за следење на луѓето кои пропагираат бојкотирање на референдумот.
Но додека се сетат општествено-политичките работници од погоре споменатите медиуми, еве ние од Македонскиот информативен центар го прашуваме преку овој текст министерот Спасовски:

-По кои линии на работа се следат луѓето кои се за таа „платформа“?
-Дали УБК има обезбедено СУДСКИ НАЛОЗИ за примена на ОПЕРАТИВНО-ТЕХНИЧКИ МЕРКИ против луѓето кои се за таа „платформа“?

 Да потсетам какво мислеше има Венецијанската комисија:
Бојкотирање на референдумот е демократско право на секој граѓанин.
Немањето цензус на референдум е еднакво на гласање “Против” истиот.

Зар власт која се уби самофалејќи се дека е демократска и посветена на евроинтеграции ќе се дрзне - а веќе се дрзна - да непочитува мислење на Венецијанската комисија.
Да се вратам уште малку на „демократот“ Спасовски преку уште еден дел од интервјуто.
 
 
 
Овој дел кој ќе го искоментирам со следниве три видеа! 
 
 
Еве фи видеата: