Welcome visitor you can log in or create an account
„Кога ќе дојде време, сѐ ќе кажам“: До...
Шест години по потпишувањето на Преспанскиот договор, ретко некој од актерите на она што се случуваше по 17 јуни 2018 година денес е спремен отворено да зборува. Кога минатиот месец на еден од брифинзите во Брисел со одговорните лица на ЕУ за досието Македонија го поставив прашањето што ќе... More detail
Британското мешање во Македонија е не успешено и...
  British meddling in Macedonia backfires, exposing coup machinations Kit Klarenberg·June 14, 2024     Charles Garrett, an apparent British intel agent, teamed up with a local prosecutor to wrongfully indict Macedonian public figures and topple the country’s government. Everywhere... More detail
Менталните робови ја убиваат иднината на...
Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 14.06.2024 Боже колку пизма за изговореното име Македонија од страна на претседателот на државата. Ерес било да се изговори името на твојата држава. И, сфаќате дека Македонија е во длабоко ментално ропство на свеста. Можете да бидете слободни да... More detail
Хомо параситус во македонската политика
 Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 31.05.2024 Паразитите се огромна сила во природниот свет. Во најголем дел тие едноставно се хранат со своите домаќини. Но постојат голем број случаи во кои тие вршат подмолно влијание: тие всушност го менуваат однесувањето на нивните домаќини, на... More detail
„Тиранија на малцинството“
Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 07.06.2024 Одредено малцинство во Македонија прави сѐ што е во негова моќ за да се обиде да ја уништи нашата демократија за сопствената агенда. Тоа несомнено е вистина, без оглед како сака да се претстават барањата на една од албанските политички... More detail

Проѕирната игра на грчкиот тандем Коцијас-Мицотакис

Луѓето мора да се запознаени со стратегија. Тие што ја разбираат ќе преживеат, тие што не ја разбираат ќе изгубат. - Сан Тсу. Ја знаете драги мои онаа изрека за истата паричка со две лица? Токму тоа се ликовите Коцијас и М...

Read more...

columns

„Кога ќе дојде време, сѐ ќе кажам“: До П… Шест години по потпишувањето на Преспанскиот договор, ретко некој од актерите на она што се случуваше по 17 јуни 2018 година денес е спремен отворено да зборува. Кога минатио...

Read more...

Oбид за полемика со Aндов 1

Реакција на колумна на Стојан Андов: Богдановски работеше против ВМРО како соработник на УДБА До „Фокус“ пристигна реакција од Јордан Петровски од Канада на текстот на Стојан Андов „Зошто Драган Богдановски беше пр...

Read more...

activities

„КЛАСИФИКАТОР" ДОКАЗ ДЕКА ВО МАКЕДО…Ликовите на фотографијата се сокриени зад прашалник од причина што „класификаторот“ ги опфаќал скоро ситевозрасни граѓани но има дел кој не прифатиле соработка со УДБа во „...

Read more...

polemics

ОДНОСОТ КОН 27.04 НА ПОКАЈНИЦИ ОД ПОЛИТИ…polemics ОДНОСОТ КОН 27.04 НА ПОКАЈНИЦИ ОД ПОЛИТИ…polemics ОДНОСОТ КОН 27.04 НА ПОКАЈНИЦИ ОД ПОЛИТИ…polemics ...

Read more...

TO: Mr. Johanes Hahn (5)

COMMITTEE FOR THE DEMOCRATIZATION OF THE REPUBLIC OF MACEDONIA June 17, 2018St. Catharines, Ontario, Canada TO:      Mr. Johanes Hahn, European Commissioner for European Neighborhood Policy and Enlargement NegotiationsD – West BalkansD.3 – The Former Yugoslav Republic of Macedonia, KosovoAttn:    David CullenDear Mr. Hahn, In our recent correspondences I underlined on more than one...

Read more...

TO: Mr. Johanes Hahn (4)

COMMITTEE FOR THE DEMOCRATIZATION OF THE REPUBLIC OF MACEDONIA April 5, 2018St. Catharines, Ontario, CanadaTO:      Mr. Johanes Hahn, European Commissioner for European Neighborhood Policy and Enlargement NegotiationsD – West BalkansD.3 – The Former Yugoslav Republic of Macedonia, KosovoAttn:    David CullenDear Mr. Hahn/Mr. Cullen, Your letter from March 27, 2018 implies that our l...

Read more...

TO: Mr. Johanes Hahn (1)

Dear Mr. Hahn;27 November 2017 My name is Jordan Petrovski, a political refugee from Macedonia to Canada and the Chairman of the Committee for the Democratization of Macedonia. For a short background of my activities for the past two decades or so I’m attaching some letters sent in futile attempts by our Committee to establish correspondence with representatives of Europe to Macedonia. In add...

Read more...

TO: Mr. Johanes Hahn (3)

Сликовит приказ каде ке стасаме благодарејки на молкот на Хан и ЕУ за непочитувањето на Уставот, законите, криминалите на ЗаевCOMMITTEE FOR THE DEMOCRATIZATION OF THE REPUBLIC OF MACEDONIA   March 5, 2018 St. Catharines, Ontario, Canada   TO:      Mr. Johanes Hahn, European Commissi...

Read more...

TO: Mr. Cullen (2)

COMMITTEE FOR THE DEMOCRATIZATION OF THEREPUBLIC OF MACEDONIAJanuary 9, 2018St. Catharines, OntarioDear Mr. Cullen;While reading your reply from December 22, 2017 to my letter addressed to Mr.Hahn from November 27, 2017, I got the impression that you either didn’t read the letter and accompanying material I sent, or that you misunderstood it, or worse yet,that you chose to misunderstand it. I’...

Read more...

OurActivities

„КЛАСИФИКАТОР" ДОКАЗ ДЕКА ВО МАКЕДО…

activities

Ликовите на фотографијата се сокриени зад...

ШТО Е ПРИЧИНАТА ЗА АМНЕЗИЈА НА ЉУПЧО, ГР…

activities

    Јордан Петровски   19.03.2016   Втората причина  за  моето убедување...

МЕМОРАНДУМИ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: ОД ПЕТАР Д…

activities

МЕМОРАНДУМИ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: ОД ПЕТАР ДО...

ФОНДАЦИЈА „СОРОС“ -ВЛАДЕ МИЛЧИН, МАКЕДОН…

activities

список на соработници на УДБа од...

ДЕМАНТ НА ИЗНЕСЕНИТЕ НЕВИСТИНИ ОД СЛОБОД…

activities

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=l2jf1vFw8fM{/youtube}{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=l2jf1vFw8fM{/youtube}{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=80Tbt-9k1yA{/youtube}{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=xCLCfeoQlUw&t=3s{/youtube}