Welcome visitor you can log in or create an account
Македонска државно спонзорирана империја на злото
Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 23.02.2024 Новата изменета архитектура на државно спонзорираниот надзор во Македонија изгледа не е ништо друго до повторна контрола на политичките неистомисленици и на слободната мисла. Зарем некој сериозно помисли дека реформирајќи го системот на... More detail
Упатство како да уништите држава – за несаканите...
Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 16.02.2024 Македонија тивко умира однатре. За упатството како да уништите држава без испукан куршум обратете се кај „држалотворните“. Тие знаат и умеат како да ја деградираат државата, а потоа тивко да ја згаснат. Гледам знаат и подобро: како да го... More detail
Македонија, чистилиште на способните, рај за...
Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 09.02.2024 Долго време квалитетот на политичарите е прашање што ги загрижува демократиите. Широко распространето чувство е дека политичкиот естаблишмент вообичаено не е најдобриот избор на луѓе што една земја може да го понуди. Политичката реалност... More detail
Зошто нема и нема да има лустрација!!
  Овој мој стар текст го преобјавувам за да укажам што ке се случи со ветувањето на Заев за враќање на слободата и демократијата. Без да се суди на Глигоров и Црвенковски и нивните пулени, Фрчковски, Богоевски, Верушевски, Аврамовски,.... ке нема ни С од слобода и ке нема ни Д од демократија.... More detail
Да го воскреснеме злото на комунизмот во името...
Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 02.02.2024 Велат дека денес меморијата е клучен збор во историските студии. Научниците генерално се согласуваат дека повторното откривање на меморијата од страна на историчарите – дел на „културниот пресврт“ во историографијата – одразува важна... More detail

polemics

ДЕМОКРАТСКИТЕ ПРОМЕНИ КОИ ГИ ДОНЕСОА ДЕЛ…polemics КОИ СЕ СЕ „МАКЕДОНЦИ“ КОИ ГИ УДРИЛЕ ТЕМЕ…polemics КОИ СЕ СЕ „МАКЕДОНЦИ“ КОИ ГИ УДРИЛЕ ТЕМЕ…polemics ...

Read more...

TO: Mr. Johanes Hahn (5)

COMMITTEE FOR THE DEMOCRATIZATION OF THE REPUBLIC OF MACEDONIA June 17, 2018St. Catharines, Ontario, Canada TO:      Mr. Johanes Hahn, European Commissioner for European Neighborhood Policy and Enlargement NegotiationsD – West BalkansD.3 – The Former Yugoslav Republic of Macedonia, KosovoAttn:    David CullenDear Mr. Hahn, In our recent correspondences I underlined on more than one...

Read more...

TO: Mr. Johanes Hahn (4)

COMMITTEE FOR THE DEMOCRATIZATION OF THE REPUBLIC OF MACEDONIA April 5, 2018St. Catharines, Ontario, CanadaTO:      Mr. Johanes Hahn, European Commissioner for European Neighborhood Policy and Enlargement NegotiationsD – West BalkansD.3 – The Former Yugoslav Republic of Macedonia, KosovoAttn:    David CullenDear Mr. Hahn/Mr. Cullen, Your letter from March 27, 2018 implies that our l...

Read more...

TO: Mr. Johanes Hahn (1)

Dear Mr. Hahn;27 November 2017 My name is Jordan Petrovski, a political refugee from Macedonia to Canada and the Chairman of the Committee for the Democratization of Macedonia. For a short background of my activities for the past two decades or so I’m attaching some letters sent in futile attempts by our Committee to establish correspondence with representatives of Europe to Macedonia. In add...

Read more...

TO: Mr. Johanes Hahn (3)

Сликовит приказ каде ке стасаме благодарејки на молкот на Хан и ЕУ за непочитувањето на Уставот, законите, криминалите на ЗаевCOMMITTEE FOR THE DEMOCRATIZATION OF THE REPUBLIC OF MACEDONIA   March 5, 2018 St. Catharines, Ontario, Canada   TO:      Mr. Johanes Hahn, European Commissi...

Read more...

TO: Mr. Cullen (2)

COMMITTEE FOR THE DEMOCRATIZATION OF THEREPUBLIC OF MACEDONIAJanuary 9, 2018St. Catharines, OntarioDear Mr. Cullen;While reading your reply from December 22, 2017 to my letter addressed to Mr.Hahn from November 27, 2017, I got the impression that you either didn’t read the letter and accompanying material I sent, or that you misunderstood it, or worse yet,that you chose to misunderstand it. I’...

Read more...

OurActivities

„КЛАСИФИКАТОР" ДОКАЗ ДЕКА ВО МАКЕДО…

activities

Ликовите на фотографијата се сокриени зад...

ШТО Е ПРИЧИНАТА ЗА АМНЕЗИЈА НА ЉУПЧО, ГР…

activities

    Јордан Петровски   19.03.2016   Втората причина  за  моето убедување...

МЕМОРАНДУМИ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: ОД ПЕТАР Д…

activities

МЕМОРАНДУМИ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: ОД ПЕТАР ДО...

ФОНДАЦИЈА „СОРОС“ -ВЛАДЕ МИЛЧИН, МАКЕДОН…

activities

список на соработници на УДБа од...

ДЕМАНТ НА ИЗНЕСЕНИТЕ НЕВИСТИНИ ОД СЛОБОД…

activities

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=l2jf1vFw8fM{/youtube}{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=l2jf1vFw8fM{/youtube}{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=80Tbt-9k1yA{/youtube}{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=xCLCfeoQlUw&t=3s{/youtube}