Welcome visitor you can log in or create an account
ПОЛЕМИКА ПОМЕЃУ БИЉАНА А.СТОЈАНОВ И ИВИЦА...
Biljana Antoska Stojanov Yesterday at 8:326 AM  ·   Конечно го гледав "Заспиј ако можеш" на Алфа ТВ со Горан Момироски и Драган Милосављевиќ со фамозните тројца гости Ivica Bocevski, #VladimirMilcin и Branko Geroski Тројцата сигурно се спрегнати од некоја амбасада со цел... More detail
ПОДМЕТНУВАЈКИ ЛАЖНИ КОДОШИ, ГРУЕВСКИ ГИ ЗАШТИТИ...
  Јордан Петровски24.03.2016 Да пишувам повторно за Ристо Шишков и Дане Поповски ма натера желбата да се дознае вистината за бескрупулозноста на УДБа. Да се дознае дека "лусрацијата" која ја спроведе Груевски небeше ништо друго туку лага, обид да се зачува Тоталитaрниот Комунистички систем... More detail
ПАДНА УШТЕ ЕДНА 100-ТЕ МАСКИ ОД ЛИЦАТА НА МИЛЧИН...
Не говорењето за причините и аргументите со кои е поткрепено ветото од страна на Бугарија е порака од Иницијаторите дека Бугарија нема аргументи ама ете Европа бидејки нас не мрази а на Бугарија и верува на збор и згора Европа и Америка сакаат да не нема па затоа на нашиот збор не сакаат да... More detail
ВИСТИНСКАТА ПАРТИЈА НА РАБОТНИЦИТЕ Е...
  Блаже Аризанов 16.01.2022 Глупост е да се тврди дека социјалистичката левица се грижи за работниците. Напротив. Да објаснам зошто. Социјалистот е заглавен во една излитена идеа за просечен работник како текстилка со потечени вени. Така беше во екс ју. Или си партиската елита... More detail
САША УЗУНОВ НАПРАВИ БУДАЛИ ОД АНТРОПОЛ-АПАСИЕВ,...
ЛАЖНИТЕ ПАТРИОТИ НАЈЛЕСНО СЕ ОТКРИВААТ КОГА НЕКОЈ КЕ СЕ ОБИДЕ ДА СРУШИ НИВНИ МИТ (ГЛИГОРОВ) ЗА ГОЛЕМ БОРЕЦ ЗА МАКЕДОНСКАТА САМОСТОЈНОСТ 2Јордан Петровски 16.01.2022 Со документот од Архивот на Австралија кој го објави Саша Узонов по кој знае кој пат се потврди лесната манипулативност која е... More detail

САКАНИОТ МАДУРО ВЕНЕЦУЕЛАНЦИТЕ ГО ПОЗДРАВИЛЕ СО БОМБИ ДЕНЕСКА

Денеска за време на говор на претседателот на Венецуела Николас Мадуро, во главниот град на Венецуела Каракас се случи експлозија во која 7 војници се повредени додека председателот Николас Мадуро според локалните мед...

Read more...

ШТО ЛОШО МУ СТОРИЈА МАКЕДОНЦИТЕ НА ГОСПОДА ПА ЛАЖЛИВО СЕЉАЧИШТЕ ДА ИМ ЦРПНЕ ЗА ПРЕМИЕР

Јордан Петровски 04.08.2018   Паниката, или пак тоа му е нивото на Заев, го тера да се служи со детинести, по кумановски речено „селски“ штосови за да ги натера луѓето да излезат да гласаат и така да го оствари цензусот. П...

Read more...

ШТО НАПИШАЛ СОВРЕМЕНИКОТ НА ИЛИНДЕНСКОТО ВОСТАНИЕ АНГЛИЧАНЕЦОТ БРАЈЛСФОРД

2 август 2018 година „Тоа е македонското прашање, господине. Агонијата на еден измачен народ што сѐ уште не е подготвен да умре.“ – Константин Станишев Сун Цу рекол, доколку го познаваш непријателот и доколку се познава...

Read more...

КАТЕРИНА БЛАЖЕВСКА ЗАР НЕ Е НАПОРНО ЗА МЕРКЕЛ ВО 6 МЕСЕЦИ ДВАПАТИ ДА ЈА ПОСЕТИ МАКЕДОНИЈА

Јордан Петровски 01.08.2018   СПОР ЗА ИМЕТО Високи гости ќе го поддржат македонскиот пат кон ЕУ и НАТО*Расте бројката на најави од фунционери на ЕУ и НАТО, премиери и државници кои од крајот на август, а особено во септемвр...

Read more...

NATIONAL POST: ОДБИЕНО КАНАДСКОТО БАРАЊЕ ЗА УЧЕСТВО ВО ПРЕГОВОРИТЕ ЗА СЛОБОДНА ТРГОВИЈА ПОМЕЃУ САД И МЕКСИКО

31 јули 2018 година   Канадскиот весник „Нешонал пост“ јавува дека „американските власти повлекле ‘екстремно невообичаен’ потег со тоа што го одбиле барањето на Канада да учествува во преговорите за слободна трговиј...

Read more...

АДМИНИСТРАЦИЈАТА НА ОБАМА ПРЕКУ УСАИД ВО СУДАН ФИНАНСИРАЛА ТЕРОРИСТИЧКА ГРУПА ПОВРЗАНА СО АЛ КАЕДА

Според текстот од "National Review",  администрацијата на поранешниот претседател Барак Обама дала 200,000 долари на терористичка група поврзана со Ал Каеда во Судан. Имено тие пари се дадени преку агенцијата УСАИД.  Exclusive: Obama A...

Read more...

СОКРИВАЊЕ НА СОДРЖИНАТА НА ДОГОВОРОТ СО ГРЦИЈА

Јордан Петровски 30.07.2018Ако на човекот не можеш да му го дадеш онаа што си му го ветил :еднаквост пред законот, расчистување со криминалот, корупцијата, злоупотребата на тајната полиција , тогаш наметни му друга потреба, З...

Read more...

НИЗ СЕРИЈАЛОТ КОЈ КЕ СЛЕДИ КЕ СЕ ОБИДЕМЕ ДА ОТКРИЕМЕ ДАЛИ БОГОЕВСКИ Е БАНОТ НА ЗАРОБЕНАТА ДРЖАВА

Присуството на оперативните работници на службите на државната безбедност во македонските медиуми е катадневно. Тоа е од простата причина, што таканаречената државна безбедност во системот кој е инсталиран врз Макед...

Read more...

About Us

The Macedonian Information Centre is the communications partner of the Committee for the Democratization of the Republic of Macedonia. Our mission is to provide truthful information to the world regarding Macedonian politics, to maintain lines of communication with North American and European government and non-government institutions, to provide truthful news form the world to the Macedonian publ...

Read more...

EU DISAPPOINTS PRO-WESTERN MACEDONIANS, BUT NOT BY DEMANDING RULE OF LAW

By Dušan Petrovski July 29, 2018   In a column from June 26, 2018 titled “Macedonia, Albania accession talks – The EU never fails to disappoint”, DW staff writer Boris Georgievski argues that by announcing that it will set out a path for the two countries towards opening accession negotiations in June 2019, the EU has once again disappointed and humiliated the central Balkan state, and ...

Read more...

OurActivities

ТАЈНИТЕ СЛУЖБИ И КОЈ НАВИСТИНА ЈА ВОДИ М…

activities

ЗАСПИЈ АКО МОЖЕШ (11.01.2022){youtube}https://www.youtube.com/watch?v=o6jttO3plcU{/youtube}Текстови кои се...

МАНИФЕСТ НА СЛОБОДАТА

activities

Aldo Kliman 09.06.2021 Поробен Македонец е еднакво на...

ПИСМО ОД КДРМ ДО ПРЕДСЕДАТЕЛОТ НА САД ДО…

activities

Во август 2018 година, обезбедивме можност...

Letter to President Trump,

activities

Committee for the Democratization  of the Republic...

АМЕРИКАНСКИ НОВИНАР ВО 1935 г.: АТЕНТАТО…

activities

7 мај 2020 годинаРедакцијата на МИЦНашето...

Democracy Doesn't Die In Darkness, But W…

activities

COMMITTEE FOR THE DEMOCRATIZATION OF THE...