Welcome visitor you can log in or create an account
ПОЛЕМИКА ПОМЕЃУ БИЉАНА А.СТОЈАНОВ И ИВИЦА...
Biljana Antoska Stojanov Yesterday at 8:326 AM  ·   Конечно го гледав "Заспиј ако можеш" на Алфа ТВ со Горан Момироски и Драган Милосављевиќ со фамозните тројца гости Ivica Bocevski, #VladimirMilcin и Branko Geroski Тројцата сигурно се спрегнати од некоја амбасада со цел... More detail
ПОДМЕТНУВАЈКИ ЛАЖНИ КОДОШИ, ГРУЕВСКИ ГИ ЗАШТИТИ...
  Јордан Петровски24.03.2016 Да пишувам повторно за Ристо Шишков и Дане Поповски ма натера желбата да се дознае вистината за бескрупулозноста на УДБа. Да се дознае дека "лусрацијата" која ја спроведе Груевски небeше ништо друго туку лага, обид да се зачува Тоталитaрниот Комунистички систем... More detail
ПАДНА УШТЕ ЕДНА 100-ТЕ МАСКИ ОД ЛИЦАТА НА МИЛЧИН...
Не говорењето за причините и аргументите со кои е поткрепено ветото од страна на Бугарија е порака од Иницијаторите дека Бугарија нема аргументи ама ете Европа бидејки нас не мрази а на Бугарија и верува на збор и згора Европа и Америка сакаат да не нема па затоа на нашиот збор не сакаат да... More detail
ВИСТИНСКАТА ПАРТИЈА НА РАБОТНИЦИТЕ Е...
  Блаже Аризанов 16.01.2022 Глупост е да се тврди дека социјалистичката левица се грижи за работниците. Напротив. Да објаснам зошто. Социјалистот е заглавен во една излитена идеа за просечен работник како текстилка со потечени вени. Така беше во екс ју. Или си партиската елита... More detail
САША УЗУНОВ НАПРАВИ БУДАЛИ ОД АНТРОПОЛ-АПАСИЕВ,...
ЛАЖНИТЕ ПАТРИОТИ НАЈЛЕСНО СЕ ОТКРИВААТ КОГА НЕКОЈ КЕ СЕ ОБИДЕ ДА СРУШИ НИВНИ МИТ (ГЛИГОРОВ) ЗА ГОЛЕМ БОРЕЦ ЗА МАКЕДОНСКАТА САМОСТОЈНОСТ 2Јордан Петровски 16.01.2022 Со документот од Архивот на Австралија кој го објави Саша Узонов по кој знае кој пат се потврди лесната манипулативност која е... More detail

Репликанти

Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 22.10.2021 Денес тешко е да се замисли да се зборува за клучните аспекти на Втората светска војна во Македонија без за да се види вистинското место на војната во македонскат...

Read more...

ДЕКА МАКЕДОНИЈА Е БАСТИОН НА КОМУНИЗМОТ ГОВОРИ ФАКТОТ ДЕКА НЕМА МЕДИУМ КОЈ Е ПОДГОТВЕН ДА ОБЈАВУВА СВЕДОШТВА ЗА КОМУНИСТИЧКИОТ ЗЛОСТОР

Ели Секуловска 20.10.2021 Пред десетина дена напишав еден текст , го испратив до наш реномиран дневен печат , но денес добив одговор дека истиот нема да го објават затоа што бил многу "остар" !!! Зборувам за еден многу р...

Read more...

Политичката коректност, тиранија со манири

Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 15.10.2021 Македонија денес се соочува со застрашувачка опасност, подмолна социјална болест наречена политичка коректност. Обидувајќи се да биде политички коректен кон на...

Read more...

Фаталното пријателство на политиката и историјата во Македонија

Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 08.10.2021 Водат држава, а не знаат. А да читаа ќе знаеја дека е невозможно да имате група историчари што можат да организираат музејска изложба на вистината. Нормално е ...

Read more...

Дехуманизација на смртта

Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 01.10.2021 Иако повеќето од нас ја доживуваат смртта на поединец како трагедија, многу често смртта на многумина едноставно станува статистика. Статистиката за смртта од к...

Read more...

Ф.РЕМЕНСКИ ВО ОБИД ЗА ПРОНАОЃАЊЕ НА РЕФЛЕКТОР ЗА ИСТОРИСКО ЗАТЕМНУВАЊЕ 1-1А дел СИНА ПТИЦА-МАКЕДОНСКИ ЗАДГРАНИЧЕН КОМИТЕТ

Јордан Петровски 03.10.2021Без да се расветлат случувањата, онолку колку дозволуваат доказите со кои располагам од чинот на Основачкото собрание на ВМРО ДПМНЕ, многу тешко ке се разбере аферата Сина Птица. Јас во ова продол...

Read more...

Ф.РЕМЕНСКИ ВО ОБИД ЗА ПРОНАОЃАЊЕ НА РЕФЛЕКТОР ЗА ИСТОРИСКО ЗАТЕМНУВАЊЕ 1-1Б СОФИЈА,СМЕНА НА ДРАГАН

Јордан ПетровскиСДБ во декември 1991 година носи РЕШЕНИЕ за прислушкување на телефонот на Мане Јаковлевски заради потврдени сознанија:  Маноил во својата монографија дава сосема друго видување на посетата на Бугарија:...

Read more...

Очаен политичар за очајна демократија

Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 24.09.2021 Лидерот на „државотворната партија“ станува навистина сѐ поочаен, а тоа значи сѐ поопасен. Кога ќе се профилирате како политичар инфициран од корупција, кримин...

Read more...

Ф.РЕМЕНСКИ ВО ОБИД ЗА ПРОНАОЃАЊЕ НА РЕФЛЕКТОР ЗА ИСТОРИСКО ЗАТЕМНУВАЊЕ 1-1 дел сина птица

Јордан Петровски 17.09.2021За да се разберат случувањата кои се темелите на она што денеска и се случува на Македонија--промена на име, јазична федерализација, нефункционалност на сите институции, криминал, корупција, нема...

Read more...

Изборен авторитаризам: мени за манипулација

Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 17.09.2021 Генерално, а Македонија не е исклучок, идејата за демократијата тесно се идентификува со изборите, заборавајќи дека модерната историја на репрезентативни избор...

Read more...

OurActivities

ТАЈНИТЕ СЛУЖБИ И КОЈ НАВИСТИНА ЈА ВОДИ М…

activities

ЗАСПИЈ АКО МОЖЕШ (11.01.2022){youtube}https://www.youtube.com/watch?v=o6jttO3plcU{/youtube}Текстови кои се...

МАНИФЕСТ НА СЛОБОДАТА

activities

Aldo Kliman 09.06.2021 Поробен Македонец е еднакво на...

ПИСМО ОД КДРМ ДО ПРЕДСЕДАТЕЛОТ НА САД ДО…

activities

Во август 2018 година, обезбедивме можност...

Letter to President Trump,

activities

Committee for the Democratization  of the Republic...

АМЕРИКАНСКИ НОВИНАР ВО 1935 г.: АТЕНТАТО…

activities

7 мај 2020 годинаРедакцијата на МИЦНашето...

Democracy Doesn't Die In Darkness, But W…

activities

COMMITTEE FOR THE DEMOCRATIZATION OF THE...