Welcome visitor you can log in or create an account
ДОВРШУВАЊЕ НА БУКУРЕШТ
Професор Трајче Стојанов 30.11.2020 На 10 август 1913 година, завојуваните страни во Втората балканска војна: Србија, Црна Гора, Романија и Грција, од една страна и Бугарија од друга страна, го потпишуваат Букурешкиот мировен договор, после кој територијата на Македонија, до тогаш под Отоманска... More detail
Си ја сакаме Европа, ама и Тито ни е мил
  Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 27.11.2020Несреќното вето на Бугарија на нашиот обезличен „историски“ пат кон Европската Унија ја разбуди југоносталгијата во Македонија, триесет години по нејзиното осамостојување. Можеби на некој брутален начин треба да ѝ заблагодариме на... More detail
ОТВОРЕНО ПИСМО ДО НИКОЛА ГРУЕВСКИ
 Јордан Пeтровски 27.11.2020 Господине Груевски, одбегнував да ги кометирам вашите изјави и фб статуси, но овој Ваш фб статус Денес Зоран Заев уште еднаш ја покажа... ке го искоментирам бидејки во случувањата врзани за 27.04 настрадаа многу невини луѓе, луѓе кои се на издржување на... More detail
Letter to President Trump,
Committee for the Democratization  of the Republic of Macedonia 3721 Greenlane, Beamsville, On. L0R 1B1 Canada http://macedonianinformationcentre.org/ komitet10@gmail.com August 22, 2018   Dear Mr. President;   Please allow me to take this opportunity to congratulate you on the... More detail
Партиските патриоти за по дома
Професор Трајче Стојанов 20.11.2020 Долго време избегнувам медиуми. И да настапувам во нив и да ги следам. Погледнувам само одвреме-навреме, да ја видам ингениозноста со која домашната интелектуална и новинарска елита смислува начини за одбрана на политичката елита и нивната - „ден да пројде,... More detail

activities

ПИСМО ОД КДРМ ДО ПРЕДСЕДАТЕЛОТ НА САД ДО…Во август 2018 година, обезбедивме можност да упатиме писмо до председателот на САД, Доналд Трамп, писмо кое ке му биде лично предадено. За предавањето добивме потврда од луѓето...

Read more...

polemics

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО НИКОЛА ГРУЕВСКИpolemics СДСМ СЕ ЛАЖНИ АНТИФАШИСТИpolemics КОДОШИТЕ НЕ КОДОШЕЛЕ ГРАТИС, ТОГАШ ОД КО…polemics ДАЛИ РАСПАДОТ НА ДИП СТ...

Read more...

TO: Mr. Johanes Hahn (5)

COMMITTEE FOR THE DEMOCRATIZATION OF THE REPUBLIC OF MACEDONIA June 17, 2018St. Catharines, Ontario, Canada TO:      Mr. Johanes Hahn, European Commissioner for European Neighborhood Policy and Enlargement NegotiationsD – West BalkansD.3 – The Former Yugoslav Republic of Macedonia, KosovoAttn:    David CullenDear Mr. Hahn, In our recent correspondences I underlined on more than one...

Read more...

TO: Mr. Johanes Hahn (4)

COMMITTEE FOR THE DEMOCRATIZATION OF THE REPUBLIC OF MACEDONIA April 5, 2018St. Catharines, Ontario, CanadaTO:      Mr. Johanes Hahn, European Commissioner for European Neighborhood Policy and Enlargement NegotiationsD – West BalkansD.3 – The Former Yugoslav Republic of Macedonia, KosovoAttn:    David CullenDear Mr. Hahn/Mr. Cullen, Your letter from March 27, 2018 implies that our l...

Read more...

TO: Mr. Johanes Hahn (1)

Dear Mr. Hahn;27 November 2017 My name is Jordan Petrovski, a political refugee from Macedonia to Canada and the Chairman of the Committee for the Democratization of Macedonia. For a short background of my activities for the past two decades or so I’m attaching some letters sent in futile attempts by our Committee to establish correspondence with representatives of Europe to Macedonia. In add...

Read more...

TO: Mr. Johanes Hahn (3)

Сликовит приказ каде ке стасаме благодарејки на молкот на Хан и ЕУ за непочитувањето на Уставот, законите, криминалите на ЗаевCOMMITTEE FOR THE DEMOCRATIZATION OF THE REPUBLIC OF MACEDONIA   March 5, 2018 St. Catharines, Ontario, Canada   TO:      Mr. Johanes Hahn, European Commissi...

Read more...

TO: Mr. Cullen (2)

COMMITTEE FOR THE DEMOCRATIZATION OF THEREPUBLIC OF MACEDONIAJanuary 9, 2018St. Catharines, OntarioDear Mr. Cullen;While reading your reply from December 22, 2017 to my letter addressed to Mr.Hahn from November 27, 2017, I got the impression that you either didn’t read the letter and accompanying material I sent, or that you misunderstood it, or worse yet,that you chose to misunderstand it. I’...

Read more...

OurActivities

ПИСМО ОД КДРМ ДО ПРЕДСЕДАТЕЛОТ НА САД ДО…

activities

Во август 2018 година, обезбедивме можност...

Letter to President Trump,

activities

Committee for the Democratization  of the Republic...

АМЕРИКАНСКИ НОВИНАР ВО 1935 г.: АТЕНТАТО…

activities

7 мај 2020 годинаРедакцијата на МИЦНашето...

Democracy Doesn't Die In Darkness, But W…

activities

COMMITTEE FOR THE DEMOCRATIZATION OF THE...

БOJKТИРАЈ, AПСТИНИРАЈ, ИГНОРИРАЈ, САМО Н…

activities

  {youtube}https://www.youtube.com/watch?v=kM9sCtpq9ZE&feature=youtu.be{/youtube}

MACEDONIAN INTERIOR MINISTER: “WE ARE FO…

activities

Македонскиот информативен центар упатува апел до...

LatestNews

ЗОШТО ВМРО ДПМНЕ НЕ ГО КОРИСТИ ДЕЛОВНИКО…

November 12, 2020

Јордан Петровски 12.11.2020Дали Мицкоски ке одговори...

ИМ ПАДНАА МАСКИТЕ НА ЛАЖНИТЕ КОНЗЕРВАТИВ…

October 30, 2020

29.10.2020 Јордан ПетровскиНајавата на колумната Ќе загуби...

БУГАРИЈА КЕ ГО ПРИЗНАЕ ИНДЕНТИТЕТОТ И ЈА…

October 29, 2020

  Между знамената на България и Северна...

ЗА ШТО НАВИСТИНА РАЗГОВАРАЛЕ, ОСМАНИ, ХО…

October 28, 2020

28.10.2020Кога се сака да се сокрие...

ПО ОДЛУКАТА СЧП ЗА УКИНУВАЊЕ НА ПРЕСУДИТ…

October 04, 2020

новите станари на идризово 04.10.2020 Вечер.мк дознава Судот за...

MICColumns

ДОВРШУВАЊЕ НА БУКУРЕШТ

November 30, 2020

Професор Трајче Стојанов 30.11.2020 На 10 август...

Си ја сакаме Европа, ама и Тито ни е мил

November 28, 2020

  Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија...

Партиските патриоти за по дома

November 20, 2020

Професор Трајче Стојанов 20.11.2020 Долго време избегнувам...

Национално слепило

November 20, 2020

Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија...