Welcome visitor you can log in or create an account
ПОЛЕМИКА ПОМЕЃУ БИЉАНА А.СТОЈАНОВ И ИВИЦА...
Biljana Antoska Stojanov Yesterday at 8:326 AM  ·   Конечно го гледав "Заспиј ако можеш" на Алфа ТВ со Горан Момироски и Драган Милосављевиќ со фамозните тројца гости Ivica Bocevski, #VladimirMilcin и Branko Geroski Тројцата сигурно се спрегнати од некоја амбасада со цел... More detail
ПОДМЕТНУВАЈКИ ЛАЖНИ КОДОШИ, ГРУЕВСКИ ГИ ЗАШТИТИ...
  Јордан Петровски24.03.2016 Да пишувам повторно за Ристо Шишков и Дане Поповски ма натера желбата да се дознае вистината за бескрупулозноста на УДБа. Да се дознае дека "лусрацијата" која ја спроведе Груевски небeше ништо друго туку лага, обид да се зачува Тоталитaрниот Комунистички систем... More detail
ПАДНА УШТЕ ЕДНА 100-ТЕ МАСКИ ОД ЛИЦАТА НА МИЛЧИН...
Не говорењето за причините и аргументите со кои е поткрепено ветото од страна на Бугарија е порака од Иницијаторите дека Бугарија нема аргументи ама ете Европа бидејки нас не мрази а на Бугарија и верува на збор и згора Европа и Америка сакаат да не нема па затоа на нашиот збор не сакаат да... More detail
ВИСТИНСКАТА ПАРТИЈА НА РАБОТНИЦИТЕ Е...
  Блаже Аризанов 16.01.2022 Глупост е да се тврди дека социјалистичката левица се грижи за работниците. Напротив. Да објаснам зошто. Социјалистот е заглавен во една излитена идеа за просечен работник како текстилка со потечени вени. Така беше во екс ју. Или си партиската елита... More detail
САША УЗУНОВ НАПРАВИ БУДАЛИ ОД АНТРОПОЛ-АПАСИЕВ,...
ЛАЖНИТЕ ПАТРИОТИ НАЈЛЕСНО СЕ ОТКРИВААТ КОГА НЕКОЈ КЕ СЕ ОБИДЕ ДА СРУШИ НИВНИ МИТ (ГЛИГОРОВ) ЗА ГОЛЕМ БОРЕЦ ЗА МАКЕДОНСКАТА САМОСТОЈНОСТ 2Јордан Петровски 16.01.2022 Со документот од Архивот на Австралија кој го објави Саша Узонов по кој знае кој пат се потврди лесната манипулативност која е... More detail

Како да се понижи, растури и уништи една држава во 12 чекори

Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 19.11.2021 Македонија е понижена, растурена и уништена држава. Всушност прашањето е дали воопшто веќе имаме држава? По онаа срамна неодржана седница за (не)доверба на Владат...

Read more...

Ф.РЕМЕНСКИ ВО ОБИД ЗА ПРОНАОЃАЊЕ НА РЕФЛЕКТОР ЗА ИСТОРИСКО ЗАТЕМНУВАЊЕ дел2 МАКЕДОНИЈА ОД ЈАНАЧКОВИЌ ДО ЖИВАЉЕВИЌ

Јордан Петровски 17.11.2021Со оваа продолжение ке ја завршам анализата на текстовите на госпоѓа Ременски иако има многу да се анализира: ДУВЛО, ИЗБОРНА КРАЖБА 1994, АТЕНТАТОТ НА ГЛИГОРОВ и др, поточно да се укажува на пристрас...

Read more...

„Прогресивни“ оксиморони

Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 12.11.2021 Замислете!? Премиерот во оставка да ти бил „прогресивен политичар“, кој верува во подадена рака, во дијалог, во дипломатија, во кроткост, памет, трпение и тоа што ...

Read more...

ВОНЗЕМЈАНКАТА НАЈЧЕВСКА И НЕЈЗИНИТЕ ЛЕКЦИИ ЗА ИСПРАВНОСТА НА КОМУНИСТИЧКА ДЕМОКРАТИЈА

Наместо Другарката Најчевска која се представува како експерт за индивидуални човекови права и слободи со факти го демантира моето обвинување дека таа е еден од посериозните виновници што не дојде до смена на системо...

Read more...

Проверка на фактите – диктатура на илузиите и инженеринг на молкот

Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 05.11.2021 Власта што не успеа да сфати дека слободата на говорот е бедемот на кој почива нашата демократија мора да си замине. А со неа мора да се демонтираат и да заминат чу...

Read more...

НОВ СПОР ЗА „ИМЕТО“

Јордан Петровски 01.11.2021 -На што се базира новото вето на Бугарија? -Зошто новото вето од Бугарија е поприфатливо за ЕУ од досегашното вето кое се базираше на историски факти? -Дали, УДБа, СДБ, УБК се тие кои на Бугарија и ...

Read more...

УДБАШКОТО ДПМНЕ ЈА ПРОКОЦКА ШАНСАТА ШТО МУ ЈА ДАДЕ ВМРО ПРАВДА!!!

Дане Поповски и Јордан Петровски, четврток, 14 октомври 2010 година  По многу децении и тешки надмудрувања со комунистичката тајна полиција, раководството на ВМРО ПРАВДА, согледувајќи го моментот-распадот на Југославиј...

Read more...

Политика на злото или злото во политиката

Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 29.10.2021 Демократијата отсекогаш била несовршен начин на владеење. Но денес оваа власт ја доведе демократијата до точка на кршење. Не може да очекувате цврст дрвен мост и...

Read more...

ДАЛИ КОНЕЧНО КЕ ПРИФАТИМЕ СОВЕТ КОЈ УКАЖУВА КАКО ДА ЈА ЗАЧУВАМЕ МАКЕДОНИЈА

23.10.2015 Ако партиите не успеат да се договорат и ако договорот од Пржино пропадне, засега не постои план „Б“, посочи на брифинг со новинарите, белгискиот посредник во преговорите, Питер Ванхауте. Тој ја отфрли можност...

Read more...

РЕФЛЕКТОР ЗА ИСТОРИСКО ЗАТЕМНУВАЊЕ 1-1В сина птица,судир на УДБа и КОС - ОБИД ЗА ЛИКВИДАЦИЈА НА ЉУБО ЈОВАНОВСКИ

.. Имено на собранието кое е одржано на 04-05 јануари 1992 година е присутен и Љубо Јовановски. Тој не реагира на смената на Драган Богдановски иако Драган во својата изјава за одењето во Софија--а која ја пренесува "Нова Маке...

Read more...

OurActivities

ТАЈНИТЕ СЛУЖБИ И КОЈ НАВИСТИНА ЈА ВОДИ М…

activities

ЗАСПИЈ АКО МОЖЕШ (11.01.2022){youtube}https://www.youtube.com/watch?v=o6jttO3plcU{/youtube}Текстови кои се...

МАНИФЕСТ НА СЛОБОДАТА

activities

Aldo Kliman 09.06.2021 Поробен Македонец е еднакво на...

ПИСМО ОД КДРМ ДО ПРЕДСЕДАТЕЛОТ НА САД ДО…

activities

Во август 2018 година, обезбедивме можност...

Letter to President Trump,

activities

Committee for the Democratization  of the Republic...

АМЕРИКАНСКИ НОВИНАР ВО 1935 г.: АТЕНТАТО…

activities

7 мај 2020 годинаРедакцијата на МИЦНашето...

Democracy Doesn't Die In Darkness, But W…

activities

COMMITTEE FOR THE DEMOCRATIZATION OF THE...