Welcome visitor you can log in or create an account
Политика на илузиите
Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 05.08.2022 Не верувате во магија, нели? Магионичарите користат различни трикови за да ја измамат публиката да помисли дека се случило нешто што не може да се случи. Тие се мајстори на илузијата. Возрасните знаат дека се залажуваат кога зајакот... More detail
ЖЕСТОКА БИТКА ПОМЕЃУ УДБА ЛЕЊИНИСТИ-МАРКСИСТИ И...
МУАРЕМИ ПОДГОТВУВА КРИВИЧНА ЗА РУСКОВСКА Сакала да му го наруши угледот Од плусинфо Објавено 03/08/2022 17:13:00 Директорот на Управата за финансиска полиција Арафат Муареми до крајот на неделата ќе поднесе кривична пријава против обвинителките Вилма Русковска, Ивана Трајчева и Елизабета... More detail
ПАДНА УШТЕ ЕДЕН ЛАЖЕН МИТ НА УДБА:ШАМБЕВСКИ НЕ Е...
         Јордан Петровски 12.11.2014  Мистеријата, поточно маниулацијата за смрта на Благоја Шамбевски конечно решена благодарејки на Саша Узунов. "Зачудува" фактот што никој од семејството на Шамбевски, од соборците на Шамбевскии не сакаа да ја кажат вистината сите овие... More detail
БЛАГОЈА ШАМБЕВСКИ НЕ САМО ШТО НЕ БИЛ УБИЕН ТУКУ...
  Јордан Петровски 18.02.2017 Пред две години го објавив текастот ПАДНА УШТЕ ЕДЕН ЛАЖЕН МИТ НА УДБА:ШАМБЕВСКИ НЕ Е УБИЕН.... во кој го презентирав откритието на Саша Узунов , поточно писмото кое Саша Узунов го добил од Минхенската полиција како одговор на барањето на Саша Узунов да добие... More detail
Гетоизирано мнозинство: дали живееме во дистопија?
Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 29.07.2022 Научната фантастика ја сака идејата за паралелен универзум и мислата дека можеби живееме само еден од бесконечен број можни животи. Тие алтернативни универзуми се целосно одвоени и не можат да се вкрстат, па иако може да има безброј... More detail

ДО КОГА ШИРЕЈЌИ НЕВИСТИНИ КЕ РАБОТИМЕ НА ШТЕТА НА МАКЕДОНИЈА??

Господине Кипровски, најупорни и најдоследни а можеби и единсвени во вградување на „бугарофилските инсталации“ во ВМРО ДПМНЕ биле службите на комунистичка Југославија, УДБа, КОС, СДБ за жал тоа го продолжиле и служби...

Read more...

Освежениот лик на македонската пропадната лустрација

Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 03.06.2022 Темелко Ристовски. Некој ќе помисли дека вакви ликови сѐ уште живеат само во филмовите од времето на комунизмот, да нѐ потсетуваат на злото што го продуцира во им...

Read more...

Љубезни инквизитори: нови напади на слободната мисла

Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 27.05.2022 Македонија е во континуиран напад на слободата од новите фундаменталисти: во име на јавното здравје (ковид-19); во име на „антидискриминацијата“; во име на нашите ...

Read more...

Заканите и понижувањето – последната лажна надеж на очајна власт

Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 20.05.2022 Се сеќавам како почна распадот на Југославија. Тоа е онаа држава за која уште жали и младо и старо во независна Македонија, триесет години по нејзиното крваво исч...

Read more...

НЕМА ТРЕТА ОПЦИЈА, ИМА САМО ДВЕ ОПЦИИ: ТОТАЛИТАРЕН ИЛИ ДЕМОКРАТСКИ СИСТЕМ

Мал увод во текстот кој го реобјавувам!Решението на проблемот во Македонија не во тоа ДПМНЕ да го смени СДСМили пак СДСМ да го смени ДПМНЕ или пак некоја си ЛЕВИЦА, РОДИНА, ТРЕТА и слични да ги сменат ДПМНЕ и СДСМ од власт...

Read more...

Марш на неспособните: зошто македонските политичари се толку бескорисни?

Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 06.05.2022 Со секој изминат ден станува сè поочигледно дека Македонија не е само држава во криза, како што е перципирана дома и во светот, туку држава фатена во надолна спира...

Read more...

Смртта на нацијата

Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 29.04.2022 Како умира една нација? На два начина. Постепено, а потоа одеднаш. Вообичаено, народот не е свесен дека нешто се случува. Сите што живееме за време на падот гледаме ...

Read more...

Уличната правда како одговор на неправдите во општеството

Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 22.04.2022 Македонија е место каде што луѓето се очајни за правда. Таквиот очај не е нешто што нужно треба да го отфрлиме без контрола. Особено не откако беше искористена, по...

Read more...

КОГНИТИВНА ДИСОНАНЦА

Ели Секуловска 18.04.2022 Во својата теорија за когнитивна дисонанца кој ја објави во 1957, Леон Фестингер е утврдено дека човечките битија тежат кон интерна психолошка доследност , па така ментално функционираат во ви...

Read more...

БЕЛЕШКИТЕ НА ЦИА ЗА ВАНЧО МИХАЈЛОВ

Јордан Петровски 17.04.2022 Државниот Архив на Македонија 2019 година, преведувал белешки на ОСС-ЦИА за периодот од 1946 па до 1995 година. Но во двотомното издание недостасуваат , не се преведени белешки кои фрлаат друга светлин...

Read more...

OurActivities

ДЕМАНТ НА ИЗНЕСЕНИТЕ НЕВИСТИНИ ОД СЛОБОД…

activities

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=l2jf1vFw8fM{/youtube}{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=l2jf1vFw8fM{/youtube}{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=80Tbt-9k1yA{/youtube}{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=xCLCfeoQlUw&t=3s{/youtube}

ТАЈНИТЕ СЛУЖБИ И КОЈ НАВИСТИНА ЈА ВОДИ М…

activities

ЗАСПИЈ АКО МОЖЕШ (11.01.2022){youtube}https://www.youtube.com/watch?v=o6jttO3plcU{/youtube}Текстови кои се...

МАНИФЕСТ НА СЛОБОДАТА

activities

Aldo Kliman 09.06.2021 Поробен Македонец е еднакво на...

ПИСМО ОД КДРМ ДО ПРЕДСЕДАТЕЛОТ НА САД ДО…

activities

Во август 2018 година, обезбедивме можност...

Letter to President Trump,

activities

Committee for the Democratization  of the Republic...

АМЕРИКАНСКИ НОВИНАР ВО 1935 г.: АТЕНТАТО…

activities

7 мај 2020 годинаРедакцијата на МИЦНашето...