Welcome visitor you can log in or create an account
Политика на илузиите
Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 05.08.2022 Не верувате во магија, нели? Магионичарите користат различни трикови за да ја измамат публиката да помисли дека се случило нешто што не може да се случи. Тие се мајстори на илузијата. Возрасните знаат дека се залажуваат кога зајакот... More detail
ЖЕСТОКА БИТКА ПОМЕЃУ УДБА ЛЕЊИНИСТИ-МАРКСИСТИ И...
МУАРЕМИ ПОДГОТВУВА КРИВИЧНА ЗА РУСКОВСКА Сакала да му го наруши угледот Од плусинфо Објавено 03/08/2022 17:13:00 Директорот на Управата за финансиска полиција Арафат Муареми до крајот на неделата ќе поднесе кривична пријава против обвинителките Вилма Русковска, Ивана Трајчева и Елизабета... More detail
ПАДНА УШТЕ ЕДЕН ЛАЖЕН МИТ НА УДБА:ШАМБЕВСКИ НЕ Е...
         Јордан Петровски 12.11.2014  Мистеријата, поточно маниулацијата за смрта на Благоја Шамбевски конечно решена благодарејки на Саша Узунов. "Зачудува" фактот што никој од семејството на Шамбевски, од соборците на Шамбевскии не сакаа да ја кажат вистината сите овие... More detail
БЛАГОЈА ШАМБЕВСКИ НЕ САМО ШТО НЕ БИЛ УБИЕН ТУКУ...
  Јордан Петровски 18.02.2017 Пред две години го објавив текастот ПАДНА УШТЕ ЕДЕН ЛАЖЕН МИТ НА УДБА:ШАМБЕВСКИ НЕ Е УБИЕН.... во кој го презентирав откритието на Саша Узунов , поточно писмото кое Саша Узунов го добил од Минхенската полиција како одговор на барањето на Саша Узунов да добие... More detail
Гетоизирано мнозинство: дали живееме во дистопија?
Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 29.07.2022 Научната фантастика ја сака идејата за паралелен универзум и мислата дека можеби живееме само еден од бесконечен број можни животи. Тие алтернативни универзуми се целосно одвоени и не можат да се вкрстат, па иако може да има безброј... More detail

КОЈ ЈА БУГАРИЗИРА МАКЕДОНИЈА?

Пишува Душан Петровски 05.07.2022   Перформативниот патриотизам е повторно во мода ова лето. Бусањето во гради годинава е насочено кон главниот должен кривец за нашите маки: Бугарија и бугаризацијата која наводно ни ја на...

Read more...

Камшикарот си дојде по своето

Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 01.07.2022 Препрочитувајќи го предлогот на Макрон за решавање на билатералниот спор со Бугарија како услов за нашето пристапување во Европската Унија, зборовите на поране...

Read more...

ЃОРЧЕ ПЕТРОВ НЕ Е УБИЕН ПО НАРЕДБА НА АЛЕКСАНДРОВ ТУКУ ВРЗ ЃОРЧЕ Е ИЗВРШЕНА ПРЕСУДАТА НА СУДОТ НА ВМРО

Скенираново е исечок од описот на историчарите Ачковска-Жежов за атентатот врз Ѓорче Петров.  Јордан Петровски 28.06.2022Според Др. Зоран Тодоровски еве кои се причините за изрекување на пресуда -смртна казна за Ѓорче Петр...

Read more...

НАТПРЕВАР ДИМИТРОВ -ОСМАНИ КОЈ Е ПОГОЛЕМИОТ ПРЕДАВНИК

Почеток на оговарањето или изнесувањето на виделина на валканиците, односно поединечните „заслуги“ на засега двоецот Димитров-Османи во продажбата на името, идентитетот, јазикот!!Никола Димитров: Nikola Dimitrov 8h ...

Read more...

ДА СЕ УКИНАТ ПАРТИИТЕ И ДА СЕ ВРАТИ СОЦИЈАЛИСТИЧКИОТ СОЈУЗ

ГРАЃАНСКОТО НЕСОГЛАСУВАЊЕ И АКТИВИЗАМ Е СРЦЕТО НА ДЕМОКРАТИЈАТА-ВЕЛИ ОНОЈ КОГО ТАТКО МУ ГО ПРОКОЛНА СО СУШЕЊЕ НА РАКАТА Јордан Петровски 27.06.2022 -„ Граѓанското несогласување и активизам се срцето на демократијата. ...

Read more...

ТИТОВИСТИ=СДСМ И МАРКСИТИ -ЛЕНИНИСТИ=ДУИ, НЕ УЧАТ НА ДЕМОКРАТСКО ОДНЕСУВАЊЕ СПОРЕД „УЧЕБНИЦИТЕ“ НА УДБА, НКВД,..

Јордан Петровски 25.06.2022 Дел од соопштенијата на чуварите на едноумието, т.е. ТИТОВИСТИТЕ/УДБА = СДСМ:   Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ свесно пласираа невистини , лажни вести преку кои дома ги плашеа граѓаните со наводна асим...

Read more...

Аџилакот на власта кон анократија и автократија

Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 23.06.2022 Кога ќе си ја продадете совеста во политиката, заборавате на оној од кого го црпите легитимитетот. Се обидувате да не го видите, да не го перципирате неговиот број...

Read more...

ПРЕДЛОГОТ КОЈ ГО НУДИ ФРАНЦИЈА Е ВЕКЕ НАПРАВЕН ДОГОВОР МЕЃУ СЕВЕРЏГАНИСТАН И БУГАРИЈА

22.06.2022  Францускиот предлог за решавање на спорот меѓу Бугарија и Северна Македонија се состои од три независни елементи. Првиот документ, нацрт-заклучоците на Советот, ни кажува дека темата „билатералните односи ...

Read more...

ЗОШТО БОЖЕ? — Стравот од Службата е коренот на нашите страдања

ЗОШТО БОЖЕ? — Стравот од Службата е коренот на нашите страдања   Пишува Душан Петровски 21.06.2022   Лични и деловни обврски во изминативе (и наредниве) неколку месеци ме држат настрана од мојата друга обврска—истражувањ...

Read more...

Големото празно

Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 09.06.2022 Го слушам премиерот на „неговата“ држава како беседи за нивните постигнувања во политиката, менаџирањето на кризата, нашите надворешнополитички приоритети и м...

Read more...

OurActivities

ДЕМАНТ НА ИЗНЕСЕНИТЕ НЕВИСТИНИ ОД СЛОБОД…

activities

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=l2jf1vFw8fM{/youtube}{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=l2jf1vFw8fM{/youtube}{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=80Tbt-9k1yA{/youtube}{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=xCLCfeoQlUw&t=3s{/youtube}

ТАЈНИТЕ СЛУЖБИ И КОЈ НАВИСТИНА ЈА ВОДИ М…

activities

ЗАСПИЈ АКО МОЖЕШ (11.01.2022){youtube}https://www.youtube.com/watch?v=o6jttO3plcU{/youtube}Текстови кои се...

МАНИФЕСТ НА СЛОБОДАТА

activities

Aldo Kliman 09.06.2021 Поробен Македонец е еднакво на...

ПИСМО ОД КДРМ ДО ПРЕДСЕДАТЕЛОТ НА САД ДО…

activities

Во август 2018 година, обезбедивме можност...

Letter to President Trump,

activities

Committee for the Democratization  of the Republic...

АМЕРИКАНСКИ НОВИНАР ВО 1935 г.: АТЕНТАТО…

activities

7 мај 2020 годинаРедакцијата на МИЦНашето...