Welcome visitor you can log in or create an account
ЗНАЕМЕ КОЈ БИЛ „СРБИН“, КОЈ Е „МАКЕДОНЕЦ“, А КОЈ...
 Порака од дијаспората до СДСМ И ВМРО-ДПМНЕ ЗНАЕМЕ КОЈ БИЛ „СРБИН“, КОЈ Е „МАКЕДОНЕЦ“, А КОЈ „ОПЕРИСТ“! Не' алармира тоа што најголемите гласници се луѓето кои кога дојдоа на власт во 1998 година, наместо да ги демонтираат српските инсталации - токму тие беа оние кои ги отворија широко вратите и... More detail
Полиција без интегритет во театарот на правниот...
Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 23.10.2020 Во ваква безлична држава, во каква што се претворивме, изгледа дека полицијата повторно почнува да верува, како во минатото, дека го има монополот на насилство. И дека треба да ѝ се плашат. Гледам како полициската бруталност станува... More detail
„Андерграундот“ како метафора прераснува во...
Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 16.10.2020 Откако на спомениците на Александар Велики и на Филип Втори им беа поставени табли на кои пишуваше дека личностите се дел од античката хеленска историја, такви исти табли добија и уште седум други споменици во Скопје и во Битола, кои... More detail
КОЈ ТОА СПОРИ СО БУГАРИЈА
Македонија и Бугарија, подеднакво како и Србија и Албанија, се Заробени Држави од кои е тешко – а често и смешно –  да се очекува какво било ослободување, дури и во рамките на ЕУ. За Дојче Веле пишува Арсим Зеколи 10.10.2020 Пред многу години, децении можеби, еден наш познат правник и... More detail
Разговори со Македонија: човекови права без кацига
Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 09.10.2020 Историски кризите биле користени за воведување политики со кои се јакнело влијанието на државата во животот на луѓето и се поттикнувале авторитарни тенденции на власта. Кризите од ваков вид како што е пандемијата на коронавирусот се... More detail

OurActivities

ПИСМО ОД КДРМ ДО ПРЕДСЕДАТЕЛОТ НА САД ДО…

activities

Во август 2018 година, обезбедивме можност...

АМЕРИКАНСКИ НОВИНАР ВО 1935 г.: АТЕНТАТО…

activities

7 мај 2020 годинаРедакцијата на МИЦНашето...

Democracy Doesn't Die In Darkness, But W…

activities

COMMITTEE FOR THE DEMOCRATIZATION OF THE...

БOJKТИРАЈ, AПСТИНИРАЈ, ИГНОРИРАЈ, САМО Н…

activities

  {youtube}https://www.youtube.com/watch?v=kM9sCtpq9ZE&feature=youtu.be{/youtube}

MACEDONIAN INTERIOR MINISTER: “WE ARE FO…

activities

Македонскиот информативен центар упатува апел до...

LETTER TO SECRETARY OF STATE MIKE POMPEO…

activities

Помеѓу 23 јуни и 5 август...

LatestNews

ПО ОДЛУКАТА СЧП ЗА УКИНУВАЊЕ НА ПРЕСУДИТ…

October 04, 2020

новите станари на идризово 04.10.2020 Вечер.мк дознава Судот за...

НА КОГО МУ ПРЕЧИ ПРОФЕСОР ДР. ВЕЛО МАРКО…

October 01, 2020

30.09.2020Да го пренесеме овој фејсбук статус...

ОРБАН ЕВРОПСКИОТ ТРАМП-БОРЕЦ ПРОТИВ ЛИБЕ…

September 21, 2020

  Орбан за Маѓар Немзет: Заедно ќе...

ЏАФЕРИ СВИКУВА СЕДНИЦА НА ПАРЛАМЕНТ ЗА И…

August 12, 2020

12.08.2020Cпоред пишувањето на THE NEWS Џафери закажа...

УШТЕ ЕДЕН ГОЛЕМ ПОЛИТИЧКИ УСПЕХ НА ЗАЕВ…

July 26, 2020

Пренесено од Дојче Веле Balkanom vladaju kleptokrate –...

MICColumns

ЗНАЕМЕ КОЈ БИЛ „СРБИН“, КОЈ Е „МАКЕДОНЕЦ…

October 25, 2020

 Порака од дијаспората до СДСМ И...

Полиција без интегритет во театарот на п…

October 23, 2020

Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија...

„Андерграундот“ како метафора прераснува…

October 16, 2020

Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија...

КОЈ ТОА СПОРИ СО БУГАРИЈА

October 10, 2020

Македонија и Бугарија, подеднакво како и...