Welcome visitor you can log in or create an account

ПЕТАР ГОШЕВ - ЧОВЕКОТ СО НАЈВАЛКАНИ РАЦЕ ВО МАКЕДОНСКАТА ПОЛИТИКА ВО ОБИДОТ ЗА ОСАМОСТОЈУВАЊЕ!?

14.04.2020Интервју на Петар Гошев за „Слободен печат“ ни е повод за дискусија на ликот и делото на поранешниот лидер на СКМ-ПДП, човекот кој „растури красна партија“, а подоцна и основач на Демократската партија. Ја дискутираме улогата на Гошев во попречувањето на вистинската независност на Македонија во периодот 1990-92 година, како и неговата улога во гарантирањето на успехот на изборниот фалсификат во 1994 година.