Welcome visitor you can log in or create an account

РЕЗОЛУЦИЈА НА ПАРЛАМЕНТОТ НА ЕВРОПА-БИСТИТЕ НА ТИТО И ЏЕМО, ПРЕПОРАЧЛИВО Е ДА СЕ ОДСТРАНАТ


Јордан Птровски 20.09.2019
Неверувам дека некој во Македонија ке ја објави веста за вчера усвоената Резолуција од Парламентот на Европа!!
Затоа ке ја пренесам целата резолуција со линк а ке е цитирам еден многу битен дел од Резолуцијата на Парламентот на Европа која е усвоена вчера а за која се и ке се молчи во Севеџанија!! Дел кој ке предизвика сериозни турболенции во СДССМ и во партиите на Албанците. 
Зошто велам ке предизвика турболенции! Според информациите кои ги имам, група на Европратеници од суверенистичките партии ке поднесе амандман за задолжителна употреба на двата члена кои ги цитирам!!

 

Rezolucija Europskog parlamenta o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe

 

17.  izražava zabrinutost zbog kontinuirane upotrebe simbola totalitarnih režima u javnom prostoru i u komercijalne svrhe te podsjeća na to da je nekoliko europskih zemalja zabranilo upotrebu i nacističkih i komunističkih simbola;

18.  napominje da u javnim prostorima nekih država članica (parkovima, trgovima, ulicama itd.) i dalje postoje spomenici kojima se veličaju totalitarni režimi, što otvara put iskrivljivanju povijesnih činjenica o posljedicama Drugog svjetskog rata i propagiranju totalitarnog političkog sustava;

Според Резолуцијата се укажува, зборувам за Македонија да се одстранат спомениците, имињата на улиците на Тито, Кардељ, Темпо, Лазар Колишевски, Киро Глигоров .....   Џемо, Скендербег.... Да се забранат комунистичките симболи!! Значи со новата Резолуција ке бидат погодени наследниците на комунистичката партија а тоа се:  СДССМ за славењето на комунистите, Тито, Темпо, Каредељ, Колишевски, Глигоров, ......... и партиите на Албанците кои го слават балистот Џемо!! 
Особено е интересно што е укажано да се почитува забраната и употребата на нацистички симболи а знамето на етничките Албанци во Македонија е нацистички симбол, бидејки под тоа знаме се бореле Балистите!!!

ss-skenderbeg-1
 


Се прашувам дали партиите СДССМ и ДУИ, ДПА, БЕСА ке сакаат сега Македонија да стане членка на Европската Унија?? 


Целата Резолуција на линкот:Rezolucija Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe

За Балистите нешто повеке тука: ЗНАМЕТО НА АЛБАНЦИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА Е ФАШИСТИЧКИ СИМБОЛ-АНТИФАШИСТИ КАДЕ СТЕ