Welcome visitor you can log in or create an account

ТЕШКА ЛАГА НА ЏАБИР ДЕРАЛА ЗА СЛУЧАЈОТ НА ДЕЈАН ДАВИТКОВСКИ


Јордан Петровски 16.08.2019
Еве што објави Џабир Дерала на својот портал во врска со превостепената одлука за неекстрадирањето, одосно постапката за екстадиција на Дејан Давидовски: 

Лажните вести на порталот вечер.мк имаат кратки нозе
Сензационалната „вест“ на порталот вечер.мк и другите медиуми блиски до Фамилијата, за неуспехот на македонската правда, се испостави дека е целосно неточна. Имено, ниеден збор од таа „вест“ не е точна. За што се работи?
 
image
 
 
 
Ке постсетам само на онаа што се случуваше, како одеше постапката пред неколку дена со екстадицијата на  Томор Морина! 

Судот донесе решение да не го екстрадира Томор Морина но тој остана во притвор додека Врховниот не ја потврди одлуката.
Значи Џабир Дерала ЛАЖЕ дека Окружниот суд во Шведска донел ЕДИНСТВЕНО одлука за задржување на Дејан Давидовски во притвор што не е точно Окружниот суд ДОНЕЛ одлука да не се испорача и ја образложил , онаа што го пренесе ВЕЧЕР! Таа одлука не е правосилна се додека Врховниот суд на Шведска не ја преиспита одлуката на Окружниот суд! Но Дерала вели дека  Врховниот суд на Шведка ке цени дали има услови на екстадиција а Владата ке оцени дали ке ја почитува или не таа одлука. Споед Дерала Владата е над судската власт во Шведска !! Оваа Дерала го има научено од Заев 
вистината е следна Окружниот суд на Шведска  ДОНЕЛ одлука и таа одлука ја пренесе ВЕЧЕР, сега се чека одлуката да ја ПОТВРДИ или одбие Врховниот суд.

Чудно е што никој од НВОата и Заевата агенција за спречување на лажни вести не реагираа на оваа лага на Дерала !