Welcome visitor you can log in or create an account

ДАВИДОВИЌ,НЕМАЊЕ СУДСКИ РЕФОРМИ-ЈАС, КАДЕ Е БАРАЊЕ ОДГОВОРНОСТ ЗА ШЕФОТ НА КОМИСИЈАТА ЗА СУДСКИ РЕФОРМИ??

Јордан Петровски 05.07.2019

Адвокатот Звонко Давидовиќ во дебатата на „24 Анализа вели:

СЈО не требаше да се бави со вакви предмети, не е за тоа формирано. Да се бави со викендичките на Латас, со гаќите на Ивона, или други ситни работи. Требаше редовното обвинителство да се бави со тоа, а СЈО сериозно да си ја сфати работата и да ги гони високиот криминал и високите функционери. Латас не е функционер...........
Сево ова е резултат на немање на судски реформи и немање на доверба во судството нешто што влече од поодамна корен, но за што се боревме и бевме на улиците долго време, зашто падна предходната власт но оваа власт немаше слух да ги направи правните реформи и сега се испорачува резултатот. 

Оваа што го цитирам е во првите  две минути од емисијата


Адвокатот Давидовиќ не кажа ниту збор дека реформи во судството се правени и ЗАВРШЕНИ успешно ?? , тоа го говори премиерот Заев!! Да потсетам Заев ја раководеше комисијата за реформите на судството. 
Зар не е логично адвокатот Давидовиќ кој бил учесник во борбата која одеше под мото „НЕМА ПРАВДА НЕМА МИР“ да побара оставка од РЕФОРМАТОРОТ Заев и оваа власт затоа што не е исполнет условот за кој оваа власт го доби мандатот од оние кои протестирајки и рушејки ја власта на Грувски му дадоа мандат на Заев. 

пс. Давидовиќ за да остане и понатака службен замајувач, односно борец за правда и демократија само кога СДССМ не е на власт сега станува критизер на СЈО . Нема да е чудно за некој ден да ја оспори и пресудата за мерцедесот заради која Гуевски доби азил и му се гради ореол на жртва.