Welcome visitor you can log in or create an account

Гласот на слободна Македонија - епизода 27: Се брише македонската историја!

 

Published on Jun 3, 2019
 
 
Повторно, како веќе безброј пати досега, некој друг ќе налага што ќе учат македонските дечиња и каков поглед на светот и на себе си во него ќе градат тие. Но, зарем тоа треба да нѐ чуди земајќи в предвид дека ние самите одбиваме да се заложиме да си го решиме своето прашање на за нас полезен начин? Прашањето е зошто? Зошто после сето ова време ние Македонците остануваме неуспешни во остварувањето на идеалот на нашата кауза?