Welcome visitor you can log in or create an account

ШТО СЕ КРИЕ ЗАД ПОИМОТ БЕРЛИНСКИ ПРОЦЕС-ИДЕЈА НА МЕРКЕЛ ЗА РЕШЕНИЕ ЗА ЗАПАДЕН БАЛКАН

Јордан Петровски 01.05.2019

Состанокот -самиото во Берлин беше само продолжениена БЕРЛИНСКИОТ ПРОЦЕС, планот на Меркел!
За големата измам на планот можете да прочитате повеке тука  БЕРЛИНСКИ ПРОЦЕС !!
Но еве ја сржта ба измамта:

Kako robe ionako putuju, sada se želi potaknuti veća sloboda kretanja ljudi i radnika.

Слободниот проток на луѓе е најлесниот и начин на освојување на нови територии и така заокружување на нови државни граници! 

Дури кога Западот ќе прифати дека народите во југоисточна Европа може да постигнат мир, тогаш кога ќе живеат во кохерентни нации – држави како Германија, Полска, Данска, тогаш може да очекуваме дека Балканот ќе се смири и дека ќе почне да ги решава сериозните проблеми како сиромаштија, криминал и корупција кои се провлекуваат уште од Југославија и нејзиниот насилен распад – заклучува Шиндлер.

Крајната цел е ова:

„Македонија е најголем губитник“ – Џон Шиндлер

Според Шиндлер, „Голема Албанија доаѓа во секој случај“ и „подобро е тоа да се постигне под мирни услови“.
Тој смета дека на Косово треба да му се дозволи да се соедини со Албанија, додека на Србија треба да ѝ припадне регионот на северна Митровица, а на Косово Прешевската Долина. Колумнистот наведува дека српските верски локации во Косово треба да бидат ставени под заштита на ОН и прогласени за екстратериторијални.
Шиндлер вели дека најголема загуба во прекројувањето на мапата на Балканот ќе има Македонија и дека Скопје, во замена за губењето на северозападниот дел од земјата кој е повеќе населен со Албанци, треба пред сите да добие покана за членство во ЕУ и несебична помош од Западот.

Србија да ја добие Репулика Српска и остатокот од Севена Македонија. Хрватска да ја добие Хецег Босна .

За умните доволно е оволку напишано за оние другите и кога ке се случи оваа тие ке велат дека не е така!