Welcome visitor you can log in or create an account

Гласот на слободна Македонија Епизода 18: #Бојкотирам Гордана Силјановска ДавковаВо оваа епизода го дискутираме кандидатот за претседател на Република Северна Македонија на партијата ВМРО ДПМНЕ. Го разгледуваме нејзиното политичко деби во 1990 година; нејзиното учество во првата политичка влада на Бранко Црвенковски; нејзиниот удел во неспроведената лустрација.


Релевантни линкови:

- http://www.kotle.ca/vesti/item/961-si...

- https://www.mkd.mk/makedonija/politik...

- https://forum.kotle.ca/showthread.php...

- http://www.kotle.ca/lustracija/item/3...

- http://globusmagazin.com.mk/default.a...

- https://infomax.mk/wp/која-е-гордана-...

- http://www.kotle.ca/lustracija/item/3...

- http://www.kotle.ca/lustracija/item/3...

Музика: „Чифте, чифте“ - Ансамбал „Билјана“

www.kotle.ca

www.macedonianinformationcentre.org