Welcome visitor you can log in or create an account

Гласот на слободна Македонија Eпизода 17: #Бојкотирам Стево Пендаровски

 

Стево Пендаровски е фаворит на претстојните избори да биде именуван за претседател на Република Северџанија. Тој, покрај тоа што е „конзесуален“ кандидат на владеачката коалиција СКМ-ПДП-УЧК-ОНА, поседува и сериозно УДБашко педигре. Во клучните моменти на македонската државност, како последната деценија на минатиот век и побуната на албанските терористи во 2001 година, тој бил на страната на противникот. Неговиот легитимен избор, т.е. избор без контроверзии, за претседтел ќе значи почеток на завршната фаза на претставата наречена македонска независност.