Welcome visitor you can log in or create an account

Гласот на слободна Македонија - Епизода 14: Претседателски бојкот

 

Комитетот за демократизација на Македонија се залага за БОЈКОТ на претседателските избори. Тоа е единствено решение со кое ќе се покаже отпор во држава каде што не функционира ниту една институција која треба да ги штити Уставот, независноста на судовите, изразената волја на гласачите преку избори и референдум! Председателските кандидат кои ветуваат дека ќе променат сѐ и сешто, од законот за јазици, преспанскиот договор и уставните измени, ЛАЖАТ! Такви ингеренции според Уставот на Р. Македонија нема Претседателот на државата!