Welcome visitor you can log in or create an account

Гласот на слободна Македонија - Епизода 13: Нова успаванка од УДБа via „Никола Груевски“

 

 
 
Published on Feb 9, 2019
 
Поранешниот премиер, кој денес глуми дисидент и политички бегалец во Унгарија, Никола Груевски, минатава недела се јави со подолга објава на неговиот фејсбук профил. Ова е човекот кој единаесет години продаваше патриотизам од стилот „името не го даваме“ до таму што почна да флертува со Путин и да прави слика дека Македонија губи интерес за т.н. евроатлантски интеграции. Сега во својата објава -- која очигледно е пишувана од професионален автор -- тој, во стилот на Љупчо Георгиевски, советува прагматизам. „Да влеземе првин во ЕУ и НАТО, да го поносиме името Северна Македонија пет-шест години, а потоа, кога ќе падне оваа марионетска власт, повторно ќе си го вратиме вистинското име,“ вели екс-премиерот. Релевантни линкови:

- https://www.facebook.com/groups/18665...

- http://macedonianinformationcentre.or...

- https://www.youtube.com/watch?v=pYj0M...

- http://macedonianinformationcentre.or...

Музика: Ансамбал „Билјана“ - „Чифте, чифте“