Welcome visitor you can log in or create an account
polemics

polemics

ДАЛИ ДЕМОКРАТИЈАТА Е ВЛЕЗЕНА ВО СПИРАЛАТА НА САМОУНИШТУВАЊЕ ПО 6 ЈАНУАРИ 2021 (ЧЕТВРТИ ДЕЛ):

ИСПОВЕДОТ НА „ТАЈМ“ ЗА КАМПАЊАТА ВО СЕНКА   Сега конечно можеме да започнеме со дискусијата околу спиралата на самоуништување на демократијата. Јанкуловски вели: Зашто по сѐ што се случуваше во Конгресот на САД, дем...

Read more...

ДАЛИ ДЕМОКРАТИЈАТА Е ВЛЕЗЕНА ВО СПИРАЛАТА НА САМОУНИШТУВАЊЕ ПО 6 ЈАНУАРИ 2021 (ТРЕТ ДЕЛ):

Душан Петровски фебруари-март 20216 ЈАНУАРИ 2021: Од Декларацијата за независност до воена окупација на Вашингтон (2) На оваа фрустрација треба да се додадат уште неколку значајни факти—дисталните причини за окупацијата н...

Read more...

ДАЛИ ДЕМОКРАТИЈАТА Е ВЛЕЗЕНА ВО СПИРАЛАТА НА САМОУНИШТУВАЊЕ ПО 6 ЈАНУАРИ 2021 (ВТОР ДЕЛ):

Душан Петровски фебруари-март 20216 ЈАНУАРИ 2021: Од Декларацијата за независност до воена окупација на Вашингтон (1)  Големо извинување до нашите верни читатели на кои им ветивме серија на текстови пред речиси четири месе...

Read more...

АНДРЕЈ КОВАЧЕВ НЕ ЈА ГОВОРИ ВИСТИНАТА КОГА ВЕЛИ ДЕКА ДОСИЕАТА КОИ ГИ ВОДЕЛА УДБА, СДБ, УБК СЕУШТЕ СЕ НЕДОСТАПНИ

Јордан Петровски март 2021Изјава на господин Ковачев во која тој тврди дека во Р. Македонија досиеата сеуште не се отворени.Еве ја целата изјава на господинот Ковачев, на која и самитер читатели ке го слушнат она за што ја...

Read more...

ВИСТИНА ЗА НЕВИСТИНАТА

Д-р Никола Панов, ред. проф.(во пензија) 19.03.2021 Денес, со еден тивок и небаре виновен глас ми се јави службеничката од МОН која, патем кажано е од албанската етничка припадност, и ми соопшти дека треба да си го земам решени...

Read more...

ЗОШТО ЗАЕВ САКАШЕ ФРЧКОСКИ ДА БИДЕ АМБАСАДОР ВО САД

Автор на карикатурата Седо Перо Јордан Петровски март 2021Според мене има неколку причини зошто на Заев му беше битно не докрај лустрираниот Фрчкоски-немаше судска разврска, после која Фрчковски и многу други ке добиеа...

Read more...

И ВО САД НЕЧЕСНИТЕ НЕВЕСТИ ГИ ВРАЌАЛЕ НА МАГАРЕ!!

Јордан Петровски 06.03.2021После одлуката на САД да не го прифати Фрчкоски за амбасадор а една од главните причини е тоа што Фрчкоски неуставно прогонувал и прислушкувал десетици илјади Македонци од политички и идеолошки ...

Read more...

Дали демократијата е влезена во спиралата на самоуништување по 6 јануари 2021 (прв дел): Дефинирање на терминот „демократија“

Душан Петровски 22 февруари 2021 годинВеднаш по настаните на 6 јануари 2021 година во Вашингтон, ден за кој прогнозирав дека ќе биде пресвртница во понатамошната историја на светот, многумина—меѓу нив и нашиот проф. д-р Звон...

Read more...

МАКЕДОНСКО - АРНАУТСКИ/ШИПТАРСКИ/АЛБАНСКИ ПРЕЧКИ ЗА СОЖИВОТ ПРВ ДЕЛ

Јордан Петровски февруари 2021 На почетокот на текстов сакам да го појаснам насловот за да некој не ме свати погрешно и да бидам обвинуван за навреда кон Албанците:Избрав таков наслов бидејќи во текстов ќе опфатам малку ...

Read more...

СО ПЕРСОНИЗАЦИЈА НА ПРОБЛЕМОТ НЕМА РЕШАВАЊЕ НА СИСТЕМОТ

Јордан Петровски 03.02.2021Се колебав дали да го искоментирам овој статус на госпоѓата Фросина Ременски. На крај победи мојот карактер: вистината пред сѐ и над сѐ!! А до вистината се доаѓа само низ дебата!! Затоа очекувам дек...

Read more...