Welcome visitor you can log in or create an account
polemics

polemics

Ф.РЕМЕНСКИ ВО ОБИД ЗА ПРОНАОЃАЊЕ НА РЕФЛЕКТОР ЗА ИСТОРИСКО ЗАТЕМНУВАЊЕ 1-1 дел сина птица

Јордан Петровски 17.09.2021За да се разберат случувањата кои се темелите на она што денеска и се случува на Македонија--промена на име, јазична федерализација, нефункционалност на сите институции, криминал, корупција, нема...

Read more...

Ф.РЕМЕНСКИ ВО ОБИД ЗА ПРОНАОЃАЊЕ НА РЕФЛЕКТОР ЗА ИСТОРИСКО ЗАТЕМНУВАЊЕ 1 дел

Јордан Петровски 05.09.2021Припадниците на разните ешалони на заробената држава во последниве неколку месеци добија задача да ја напишат новата историја. Историја која потполно ке ја амнестира СКМ-СКМ-ПДП-СДСМ од вината з...

Read more...

КАКВА ДЕМОКРАТИЈА И СЛОБОДА КЕ ВРАЌА СДСМ АКО НЕ ГО СПОМЕНУВА ЕВРОПСКИОТ ДЕН НА СЕЌАВАЊЕ НА ЖРТВИТЕ НА ТОТАЛИТАРНИТЕ РЕЖИМИ

Јордан Петровски 23.08.2016 Денеска Заев и неговата дружина, ВРАЌАЧИТЕ на ДЕМОКРАТИЈАТА и СЛОБОДАТА, не пуштија ниту глас, ниту ништо по повод 23 АВГУСТ-ЕВРОПСКИОТ ДЕН НА СЕЌАВАЊЕ НА ЖРТВИТЕ НА ТОТАЛИТАРНИТЕ РЕЖИМИ. Покрај ...

Read more...

MAЛЕСКИ 2021:„НИЕ НЕ БИ МОЖЕЛЕ НИКОГАШ ДА И КАЖЕМЕ НЕ НА АМЕРИКА“! НО МАЛЕСКИ И ГЛИГОРОВ 1991/2 И КАЖАА НЕ НА АМЕРИКА, ПРАШАЊЕ Е ЗОШТО??

Текстот, односно мојата реакција на лагите на Денко Малески изнесени во неговата колкумна „Како можеме на Америка да ѝ кажеме „не“?“ која ја нудам за читање ја понудив на ПЛУСИНФО, сметајки дека Героски ке го потврди ...

Read more...

РАЗУЗНАВАЧКИ РЕФЛЕКТОР - 4️⃣ А дел

Frosina Remenski is in Bardovci, Karpoš, Macedonia 07.08.2021 Реформата на УБК ... Во -от дел на разузнавачкиот рефлектор опфатив некои позначајни постконфликтни случувања во УБК при МВР кои останаа на маргините на свеста за системскат...

Read more...

РАЗУЗНАВАЧКИ РЕФЛЕКТОР - 4️⃣ дел

Frosina Remenski is in Bardovci, Karpoš, Macedonia 07.08.2021 РАЗУЗНАВАЧКИ РЕФЛЕКТОР - дел (Настани, ликови, реформи - БИА - УБК) Убиството на Зоран Џинџиќ на 12.03.2003 година на најдраматичен начин покажа колку отсуството на сериозни реформи в...

Read more...

РАЗУЗНАВАЧКИ РЕФЛЕКТОР дел 1

Frosina Remenski is in Bardovci, Karpoš, Macedonia.   Дали странските разузнавачки служби работат на инсталирање врбувани кадри во клучни институции во земјите од регионот за да можат да управуваат со нивната послушност и процесит...

Read more...

РАЗУЗНАВАЧКИ РЕФЛЕКТОР 3️⃣ дел

Frosina Remenski is in Bardovci, Karpoš, Macedonia. РАЗУЗНАВАЧКИ РЕФЛЕКТОР дел Претходниот „Разузнавачки рефлектор - “ го завршив со смената на поранешниот директор на РДБ - Јовица Станишиќ, со Радомир (Раде) Марковиќ и временск...

Read more...

РАЗУЗНАВАЧКИ РЕФЛЕКТОР 2 дел

РАЗУЗНАВАЧКИ РЕФЛЕКТОР - Безбедносните служби на Србија и Македонија (1990-2000)   Frosina Remenski is in Bardovci, Karpoš, Macedonia. 33m  За реформите на службите за безбедност многу се пишувало по Студената војна, по падот на Берл...

Read more...

Звонимир Јанкулоски: Да бидеш македонски дипломат без дефинирани национални интереси е повеќе од предизвик, тоа е невозможна мисија

Интервјуто е превземено од МКД.МК Државата на која ѝ служев беше Република Македонија. Искрено, имам сериозен проблем да се идентификувам со новата држава. Онаа, северна. Со држава на „реформаторски“ политики што ...

Read more...