Welcome visitor you can log in or create an account
polemics

polemics

ЗОШТО БУГАРИЈА НЕ БАРА ОТВОРАЊЕ НА ДОСИЕАТА ПОСЛЕ 1991 КОГА БУГАРИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА ТОА ГО ПОБАРАА НА СРЕДБАТА СО РАДЕВ, ОДГОВОР ВО ТЕКСТОТ!

Јордан Петровски 18.07.2022Отворање само на досиеата е опфатено во две поглавја од ПРОТОКОЛОТ: РЕХАБИЛИТАЦИЈА НА ЖРТВИТЕ НА РЕПРЕСИИ ВО КОМУНИСТИЧКИОТ ПЕРИОД Владата на Република Северна Македонија, во согласност со „Д...

Read more...

ДО КОГА ШИРЕЈЌИ НЕВИСТИНИ КЕ РАБОТИМЕ НА ШТЕТА НА МАКЕДОНИЈА??

Господине Кипровски, најупорни и најдоследни а можеби и единсвени во вградување на „бугарофилските инсталации“ во ВМРО ДПМНЕ биле службите на комунистичка Југославија, УДБа, КОС, СДБ за жал тоа го продолжиле и служби...

Read more...

НАЦИОНАЛ СОЦИЈАЛИЗМОТ, КОМУНИЗМОТ И ФАШИЗМОТ СЕ ТОТАЛИТАРНИ И ЗЛОСТОРНИЧКИ ИДЕОЛОГИИ

Јордан Петровски 18.04.2022 Од почетокот на окупацијата на Украина од страна на Русија социјалните мрежи се преполни со осуда на фашизмот на Украинците и на западниот свет!! Деновиве таа „антифашистичка“ еуфорија е вр...

Read more...

НИТУ ТЕЛЕКОМ, НИТУ АЕК НЕ БИЛЕ ВО МОЖНОСТ ДА ГО КОНТРОЛИРААТ РАБОТЕЊЕТО НА УБК, ТОА ГОСПОЃА РЕМЕНСКИ НЕ МОЖЕ ДА НЕ ГО ЗНАЕ!!

Деновиве повторно се јави госпоѓа Ременски со свој краток серијал со кој НЕУСТАВНОТО и НЕЗАКОНСКOТО прислушкување на УБК се обидува да го прикаже како чин на злоупотрeба на поединец од УБК-Сашо Мијалков и раководителит...

Read more...

„РЕХАБИЛИТАЦИЈАТА“ НА ЧЕНТО Е ПОТСМЕВ СО НЕГО И СИТЕ ОНИЕ КОИ СЕ БОРЕЛЕ ЗА САМОСТОЈНА ДРЖАВА МАКЕДОНИЈА !

Јордан Петровски01.02.2022Да го коментирам интервјуто на вонредниот професор на Институтот за историја при Филозофскиот факултет во Скопје, Никола Минов,  Бугарија од нас бара џелатот да стане жртва, ме предизвика овој д...

Read more...

ПОЛЕМИКА ПОМЕЃУ БИЛЈАНА А.СТОЈАНОВ И ИВИЦА БОЦЕВСКИ ЗА ИНИЦИЈАТИВАТА И ЛИКОТ И ДЕЛОТО ЗА ДЕЛ ОД ИДЕЈНИТЕ ТВОРЦИ НА ИНИЦИЈАТИВАТА 2

Ivica Bocevski Biljana Antoska Stojanov Во Вашата белешка се напишани лаги за мене и за моите реакции околу Преспанскиот договор и јас затоа реагирам. Reply 7h    Biljana Antoska Stojanov Ivica Bocevski Туку да се потсетиме што изјави Б...

Read more...

ПОЛЕМИКА ПОМЕЃУ БИЛЈАНА А.СТОЈАНОВ И ИВИЦА БОЦЕВСКИ ЗА ИНИЦИЈАТИВАТА И ЛИКОТ И ДЕЛОТО ЗА ДЕЛ ОД ИДЕЈНИТЕ ТВОРЦИ НА ИНИЦИЈАТИВАТА

Biljana Antoska Stojanov Yesterday at 8:326 AM  ·   Конечно го гледав "Заспиј ако можеш" на Алфа ТВ со Горан Момироски и Драган Милосављевиќ со фамозните тројца гости Ivica Bocevski, #VladimirMilcin и Branko Geroski Тројцата сигурно се спрегнати од ...

Read more...

МИЛЧИН И ГЕРОСКИ ЗА ДА ГО ЗАЧУВААТ КРИМИНАЛНО КОРУПЦИСКИОТ ТОТАЛИТАРЕН СИСТЕМ ПОДГОТВЕНИ СЕ ДА СТАНАТ И БУГАРИ!?

Јордан Петровски 15.01.2022 Зарем има уште некој кој ке верува на Милчин, Героски и нивните другари во нивните повици за „спас на Македонија“ ако ја знае, памети нивната улога за инсталирањето на Заев на власт и нивната под...

Read more...

БЕЗ РУШЕЊЕ НА БУГАРСКИТЕ „АРГУМЕНТИ“ ЗА ВЕТОТО, ИЛЈАДНИЦИ ПОВИЦИ НА ОБЕДИНУВАЊЕ КЕ СЕ САМО ПРЕДАВСТВО НА ДОБИЕНА ВОЈНА

Joрдан Петровски 13.01.2022 Branko Geroski 5h  · МАКЕДОНИЗМОТ Е ЛЕГИТИМНА ЕМАНЦИПАТОРСКА ИДЕЈА. ЧУМУ Ѝ Е НА ЕВРОПА ЕДНА РАЗМАКЕДОНЧЕНА МАКЕДОНИЈА? Почитувани граѓани на Македонија, Во овие судбински д...

Read more...

ВО ОПШТЕСТВО КАДЕ ШТО ИДЕОЛОШКИТЕ ЗЛОСТОРНИЦИ СЕ ИЗДИГААТ НА ПИЕДЕСТАЛ НА ХЕРОИ ВЛАДЕЕ ТИРАНИЈА И ТОТАЛИТАРЗАМ А ЦАРУВА КРИМИНАЛ И КОРУПЦИЈА

ВО ОПШТЕСТВА КАДЕ ШТО БУДНОСТА И ОБЈЕКТИВНОСТА НА „ЈАВНОСТА“ Е ПРОПАГИРАНА ОД ЧУВАРИТЕ НА ТИТОВИОТ СИСТЕМ ВО ТИЕ ОПШТЕСТВА ВЛАДЕЕ ТИРАНИЈА, ТОТАЛИТАРЗАМ ОДНОСНО КРИМИНАЛ И КОРУПЦИЈА Јордан Петровски 05.01.2022Загрижув...

Read more...