Welcome visitor you can log in or create an account

ВОНЗЕМЈАНКАТА НАЈЧЕВСКА И НЕЈЗИНИТЕ ЛЕКЦИИ ЗА ИСПРАВНОСТА НА КОМУНИСТИЧКА ДЕМОКРАТИЈА

 

 

 Наместо Другарката Најчевска која се представува како експерт за индивидуални човекови права и слободи со факти го демантира моето обвинување дека таа е еден од посериозните виновници што не дојде до смена на системот таа ја избришала дискусијата. Таквиот нејзин „аргумент“,  бришењето на дискусијата и мое блокирање со кој ги „побива“ моите тврдења, поточно доказите кои и ги понудив на Другарката Најчевска, односно на нејзините следачи кои го одобруваат нејзиното мислење за нејзината вина, јасно говорат дека Таа останала бранител на тој систем. Нејзино право е да го брани тој систем но нејзината улога како човек број 1 во Хелсинчкиот комитет, комитет кој во ниту еден извештај не споменал за прогонот на политички и идеолошки не истомисленици после 1991 година, поточно прогон на луѓе кои според онаа што им го дозволувал Уставот сакале промена на системот е дело кое мора да биде казнето. 
Во моето мислење јас се повикувам на најновиорт заклучок на Комитетот за надворешни работи на ЕП донесен на 26.10.2021 година. Во заклучок се вели:

Акутно свесни за извештаите и обвинувањата за врски меѓу политичките фигури на високо ниво и организираните криминални групи, европратениците ја нагласуваат потребата да се искорени политичките и административните врски со организираниот криминал преку јасни заштитни мерки против корупцијата и ефикасно гонење на случаи на корупција од висок профил.
Врски помеѓу организираниот криминал, политиката и бизнисот постоеја уште пред распадот на Југославија и продолжија по завршувањето на конфликтите од 1990-тите години ...“


Значи Другарката Најчевска е свесна дека ЕП/ЕУ ке вршат притисок овој заклучок да биде спроведен во дело и затоа се обидува со бришење на објавите на тој извештај да ја сокрие вистината!
Во моето мислење јас се повикувам на најновиорт заклучок на Комитетот за надворешни работи на ЕП донесен на 26.10.2021 година. Во заклучок се вели:

Акутно свесни за извештаите и обвинувањата за врски меѓу политичките фигури на високо ниво и организираните криминални групи, европратениците ја нагласуваат потребата да се искорени политичките и административните врски со организираниот криминал преку јасни заштитни мерки против корупцијата и ефикасно гонење на случаи на корупција од висок профил.
Врски помеѓу организираниот криминал, политиката и бизнисот постоеја уште пред распадот на Југославија и продолжија по завршувањето на конфликтите од 1990-тите години ...“


Значи Другарката Најчевска е свесна дека ЕП/ЕУ ке вршат притисок овој заклучок да биде спроведен во дело и затоа се обидува со бришење на објавите на тој извештај да ја сокрие вистината!

За крај најновиот демократски бисер на Другарката Најчевска:


Ограничување кој може да коментира на нејзините мислења!! Па ако Другарката Најчевсака како лице кое се нуди да освои власт во Македонија не сака да го слушне мислењето на луѓе со спротивни мислења од нејзиното каква демократија таа нуди? Кој систем таа ке менува, поточно ке воведува? Одговорот е јасен , таа се бори за останувањ на системот кој го осуди целиот демократски свет, свет кон кој наводно ке не води Другарката Најчевска со нејзината партија „ТВОЈА“

пс. „ѓубрето“ кое планира да го чисти Другарката Најчевска не се оние кои ја продолжија врската помеѓу организираниот криминал, политиката и бизнисот од  тоталитарниот комунистички систем на СФРЈ, до денешен ден,  туку се оние кои се борат против таквиот систем! ЕП/ЕУ преку свои Резолуции, Заклучоци, Препораки, укажува јасно кое e ЃУБРЕТО кое треба да се исчисти за да може да дојде до смена на системот. Во тоа ѓубре спаѓа и самата Најчевска!

пс. гледам луѓе кои ги лајкуваат статусите на Другарката Најчевска и ми станува јасно дека паритите од наводната десница се полни со такви луѓе и тоа е причината што партиите кои треба да бидат носители на смена на системот се кочничари на смената!