Welcome visitor you can log in or create an account

ПЕНДАРОВСКИ ОД БРИСЕЛ ДОНЕСЕ ЛОШ АБЕР ЗА ЗАЕВ И БАНДАТА!!

Јордан Петровски 29.04. 2021

Денешна изјава на Пендаровски 

Јас луѓето првично ги прашував околу мене за какво кривично дело се гонат, јас знам дека такво кривично дело мислам формулација таква немаше на времето ниту во бивша Југославија, ниту во 90-тите години. Тоа е подоцна прифатено. Бидејќи јас нешто знам околу тероризмот и околу безбедносните проблеми и дилеми, јас тврдам дека тие луѓе не беа терористи што влегоанагласи Пендаровски.


Прво што ми падна на ум е како Пендаровски не даде таква изјава досега? Пресудите за 27.04. се оддамна изречени,
Пендаровски имаше време да каже досега сто пати дека 27.04 не е тероризам. Одговорот е јасен ,му истегнаа уши во Брисел од причина што укажувањето од ЕУ кое беше упатено преку Врховниот суд на Шведска на Заев и бандата дека на 27.04 НЕМА ТЕРОРИЗАМ не го прифатија, туку згора на се ја наградија судиката Кацарска која го водеше овој срамен и монтиран судски процес со место во Уставниот суд.
Кога страшливец и полтрон како Пендаровски ке удри вака силно по својот ГАЗДА јаснои е дека добил нов ГАЗДА а тоа пак говори дека се стега свилениот гајтан околу вратот на Заев, Кацарска, Русковска и останатите кои допринесоа за ваква обвинение, судење и казни!
Ме интересира што сега ке пишуваат „независните“ медиумски работници и приврзаниците на Заев за изјавата на Пендаровски и за протестот од недела кои тие го квалифивикуваа „како обид џелатите да бидат представени како жртви“!! Дали,
Дерала, Ордански, Секуловска, Мрѓа и останатите ке почнат да плукат по Пендаровски или ке им се разбистри во умот дека Пендаровски е само гласникот на Брисел! Ке биде интересно да се гледа кој прв ке смени мисдлење!!