Welcome visitor you can log in or create an account

АНДРЕЈ КОВАЧЕВ НЕ ЈА ГОВОРИ ВИСТИНАТА КОГА ВЕЛИ ДЕКА ДОСИЕАТА КОИ ГИ ВОДЕЛА УДБА, СДБ, УБК СЕУШТЕ СЕ НЕДОСТАПНИ

Јордан Петровски март 2021

Изјава на господин Ковачев во која тој тврди дека во Р. Македонија досиеата сеуште не се отворени.

image

Еве ја целата изјава на господинот Ковачев, на која и самитер читатели ке го слушнат она за што јас сакав да полемизирам со господинот Ковачев, а тоа е дека досиеата од јуни месец2000 годинасе ДОСТСАПНИ до сите кои биле следени од ПОЛИТИЧКИ и ИДЕОЛОШКИ причини во период 1945  -2000 година. 
Мој коментарна изјавата на Андреј Ковачев:


2

 

За жал господонот Ковачев не ме удостои со одговор. Причината за немање одговор лежи во тоа што и самиот господин Ковачев нема аргументи да го побие онаа што кас го тврда,  односно знае дека не ја говори вистината. 

Ако некој му го пренесе наспишсново ке додасдат уштре едно прашање.

Зошто многуте илјади Бугари и Бугарофили според зборовите на господинот Ковалчев кои биел следени, притварани, осудувани откако имаа можност да си ги земат досиеата не покренаа судски постапки, НЕ БАРАА ЛУСТРАЦИЈА , не побараа помош од Бугарија , бидејки дел од нив беа бугарски државјани. Во сите досиеа постојат непобитни докази дека прогонот, ПРИСЛУШКУВАЊЕТО , примена на други мерки НЕ БИЛЕ УСТАВНИ, така да барањето на Бугарија како држава членака на ЕУ , уверен сум дека ке имаше подршка од ЕУ и таа подршка ке беше преточена во еден од БИТНИТЕ услови Македонија да добиуе датум за почеток на преговорите со ЕУ!!