Welcome visitor you can log in or create an account

ЗА ШТО НАВИСТИНА РАЗГОВАРАЛЕ, ОСМАНИ, ХОЛШТАЈН И АНГЕЛОВ??

28.10.2020

Кога се сака да се сокрие вистината секогаш на текстот се става наслов кој ке го одвлече вниманието од суштината:

2imageТекстот е превземен од a1on.mk автор Искра Манојловска 

Средбата воопшто не е за решавање на спорот помеѓу власта на Севеџанот Заев и Бугарија со кој ке се овозможи почеток на преговори на Северџанија со ЕУ! Тоа можете најубаво да го воочите од фотографијата за тоа за кој регион се разговара!! 


image

Еве како би требело да изгледа текстот ако новинарот сакал да ја соопшти вистината за средбата:


1Да потсетам дека за тоа дека нема да има прием на нови членки се знае од 2011 година!
 
Петок, 11 Ноември 2011
 
Кога земјите од Западен Балкан ќе влезат во Европската Унија, ќе биде невозможна целосна интеграција. Вака размислува францускиот претседател Никола Саркози, кој својата визија за иднината на Европската Унија им ја пренел на студентите во Стразбур.
 
Според неговото мислење, моделот на Европа во „две брзини“ е единствен начин да се оствари европската перспектива за земјите што сакат да се приклучат во Унијата, меѓу кои е и Македониј
Саркози смета дека земјите членки на еврозоната треба да ја забрзаат и продлабочат својата интеграција, додека земјите надвор од еврозоната, како и оние кои допрва треба да пристапат на Унијата треба да одржуваат релативно лабави односи и да одат во насока на конфедерација.
 
Саркози рече:
 
- Моментално има 27 земји во ЕУ. Јасно е дека во некоја фаза во иднина ќе мора да се вклучат и земјите на Балканот. Тогаш ќе има 30, а целосна интеграција и модел на федерализам се невозможни со така голем број земји.Германија прави се да ја обнови Југославија. За оние кои подзаборавиле нека кликнат на насловот ОД ВАРДАР ПА ДО ....... НОВА ИДЕА ЗА БАЛКАНСКО ПОВРЗУВАЊЕ  и ке дознаат повеке!!