Welcome visitor you can log in or create an account

СЕВЕРЏАНИЈА ВЕКЕ Е ФЕДЕРАЦИЈА !?ДАЛИ ЗАЕВ КЕ ГО РАЗРЕШИ МИНИСТЕРОТ Jeton Shaqiri

 

Работна средба со амбасадорот на Народна Република Кина

Скопје, 17 септември 2020

Министерот за информатичко општество и администрација Jeton Shaqiri  денеска одржа работна средба со амбасадорот на Народна Република Кина Џанг Ѕуо.

На средбата беа разменувани искуства и разгледувани тековните и идни проекти, во насока на понатамошен развој на дигиталното општество и на економската сфера воопшто.

Министерот Shaqiri  рече дека соработката со Народна Република Кина трае долги години и придонесува кон модерните процеси кои се одвиваат во нашата земја.

„Ние како МИОА, кое е значајно министерство за реформа на јавната администрација и дигитализацијата, ќе продолжиме во однос комплетирањето на внатрешните реформи на администрацијата и ќе го продолжиме процесот на дигитално поврзување на што повеќе институции“, порача министерот Shaqiri

Амбасадорот на Народна Република Кина Џанг Ѕуо од своја страна изрази задоволство од досегашната соработка и изрази расположеност за поинтензивна соработка, особено сега, во време на пандемија, кога дигитализацијата особено игра важна улога.

 
Еве што вели Заев за употребата на знамињата!
Законот за употреба на знаме предвидува употреба на знаме на други заедници во Република Македонија само во локалните самоуправи, и тоа доколку припадниците на таа заедница се повеќе од 50 % од населението во таа општина.Еве што вели законот:

image

Инаку двете фотографии на кои се гледа албанското знаме се симнати од веста на Министерството за информатичко општество додека јас да го прикачам текстот.

 Министерство за информатичко општество и администрација