Welcome visitor you can log in or create an account

ПЕНДАРОВСКИ НЕУСТАВНО ГИ ПОВИКУВА ПАРТИИТЕ НА КОНСУЛТАЦИИ ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА МАНДАТОТ!?


Јордан Петровски 25.07.2020

Според соопштенито од кабинетот на Стево Пендаровски:


„Претседателот Стево Пендаровски ќе одржи консултации со политичките партии пред доверувањето на мандатот. Консултациите ќе се одржат по конституирањето на Собранието“, велат од кабинетот на претседателот.

Пендаровски планира да одржи консултации со партиите?? Бидејки такво нешто не сум сретнал во Уставот или пак можеби не сум го воочил, Македонскиот Информативен Центар испрати меил до кабинетот на Стево Пендатовски и до Катерина Цаневска која е одговорна за односи со јавноста:

 1
image
 
До денска не добивме никаков оговор. Постапката на Пендаровски и Цаневска да го игнорират прашањето коеим го пставивме не наведува на оправданост на нашето сомнение дека Пендаровски го крши Уставот, односно од позиција на авторитет на функцијата која ја извршува сака да влијае врз партиите, паријата чиј кандидат е тој да го добие мандатот.
На една страна имаме најави за поткуп на пратеници а на друга страна го имаме Пендаровски кој сака да влијае на доделувањето на Мандатот! 
Ако Пендаровски беше навистина Претседател на сите граѓани ке обзнанеше дека ако има индиции за купување на пратеници за да се обезбеди мнозинство за добивање на мандат од било која партија ке побара истрага од институциите и се додека не заврши истрагата нема да го доделува мандатот.
Но и Пендаровски кој е „купен“ пред време мора да се одолжи на Заев и ке си ја одигра улогата за која е купен!