Welcome visitor you can log in or create an account

ПОВИК ДО ГЕРОСКИ, ГРЧЕВ, МИЛЧИН, ТРИЧКОВСКИ, .. РАЗБУДЕТЕСЕ НЕ СПИЈТЕ ....

Поминаа седум години од мојот текст, повикот до докажаните борци против фашизмот да покажат дека се и демократи. Бидејќи човек кој е демократ ги осудува и двете светски злосторнички идеологии подеднакво НАЦИОНАЛСОЦИЈАЛИЗМОТ (лажно нарекуван од комунистите фашизам) на Хитлер и КОМУНИЗМОТ на Тито, Ленин, Сталин, Мао, ...

Јордан Петровски 19.02.2017

Кај комуњариштата, оние кои за ВМРО јадеа и јадат гурабии дека ВМРО онаа десната вистинската, била ФАШИСТИЧКА ги нема никаде да се одбранат од обвинението на Рацин дека тие комунистите сорабортувале со ФАШИСТИТЕ! Ги нема да го плукат и черечат Рацина за "лагата".
Ги начекав Титовистите во тесно, поточно им понудив избор јал змија јал магаре а тие мочат. Пуштиле некои слободни стрелци да им ја бранат честа!
Или јас пак брзам, не оставам време Милчин, Грчев, Героски, ... да се подготви и да пишат нешто ама неверувам дека тие ако пишат ке пишат нешто за Рацина, Колендиќа, ... туку сигурно ке пише нешто за Ванчо Михајлов, за Тодор Александров ... за Монсунските дождови во сахара и поплавите кои ги предизвикуват :)
Но убеден сум дека центарот за борба против фашизмот на Героски ке си одмолчат како и досега кога мои текстови се во прашање па ке се однесуват во познатиот комуњарски стил, обзнанет од Бранко Црвенковвски :"ја нисам из ту"

За да Геро и неговите "антифашисти" не се мачат да го бараат текстот кој сум го објавил и во кои стои дека комунистите биле слуги на фашистите ке го повторам тука:

 

РАЦИН Е ЛИКВИДИРАН ЗАТОА ШТО ЈАВНО ГОВОРЕЛ ЗА СОРАБОТКАТА НА КОМУНИСТИТЕ СО ФАШИСТИТЕ!!

 

Јордан Петровски 19.02.2017

Вистината е како шило !!
Комунстите Титовиси, во битката за евтин популизам, "бранејки" го Рацин, човекот кој тие гу убија, избкаа доказ дека тие, големите борци против фашизмот, против кој се "борат" и денеска за да бидат на власт му слугувале на фашизмот!!
Антун Колендиќ го запишал следново:

 

Се гледа дека се насобрал јад, гнев и болка... Во Велес наишол на несфатлива ситуација, комунистите со членовите и активистите на Партијата ја „презеле власта“ - под покровителство на Германците!

„Да! - ме убедува - под заштита на Хитлеровиот хакенкројц [кукаст крст] и вермахтот!“

Ми тврди дека нашиот заеднички пријател и стар содругар од робија Страхил Гигов е „главен“ во Комитетот, кој претставува единствена цивилна власт покрај германската воена команда. Вели дека отишол да се јави во канцеларијата која е во зградата на старата општина.

Пцуе. „Како можат“ - вели- „тие мене да ме осудуваат зашто сум протестирал и ги барав своите права од српскиот бан, а тие служат под Хитлеровата команда?!“

 

Дека Рацин е ликвидиран од тогашната комунистичката врхушка од страв дека Рацин и по ослободувањето нема да одмолчи за тоа дека Стахил Гигов и комунистичката врхушка соработувалe со ФАШИСТИТЕ !! 

Кога дошол Рацин на слободната територија, се радувал како дете. Го бакнувал секој партизан што ќе го сретнел. Бил пресреќен гледајќи ја нашата - „прва пролетерска војска на Македонија!“

Постојано повторувал: „Ќе победиме! Наскоро ќе победиме!“

Со нетрпение ја чекал одлуката за „распоред“ т.е. одлуката на ЦК во која единица или на кој сектор од работата ќе биде распореден. Бил очаен кога му е соопштено дека не оди во единица, т.е. како што тој зборувал, „во партизани“, туку на работа во агитпропот. И тоа: во печатница!

Го молел и преколнувал Малевски да го промени ова решение, но тука немало каква било помош. Страхил Гигов отсечно ја одбил секоја расправа. Објаснил дека тоа е одлука на Централниот комитет!

Инаку, Рацин не добил никакво оружје, затоа што не бил партиец. Дури морал да го предаде и малиот револвер, калибар 6,35, кој го добил од некого...

За Македонци мислам дека нетреба да се напише ништо повеке за да им стане јасно со дека комунистите Титовисти и комунистите Сталинисти за да дојдат и опстанат на власт не избираат на кого ке му слугуваат.

Им слугувале на Турците, Србите, ФАШИСТИТЕ а од 1991 година па до денеска им слугуваат на Албанците!!