Welcome visitor you can log in or create an account

activities

„КЛАСИФИКАТОР" ДОКАЗ ДЕКА ВО МАКЕДО…

Ликовите на фотографијата се сокриени зад прашалник од причина што „класификаторот“ ги опфаќал скоро ситевозрасни граѓани но има дел кој не прифатиле соработка со УДБа во „битката“ против антисоцијалистите  Јордан Петровски 02.08.2023Да го напишам овој текст ме натера обидот на еден од лидерите на патриотското здржение Македонски Аманет Македонец за Македонец, преку неговит серијал ШЕСТ...

ШТО Е ПРИЧИНАТА ЗА АМНЕЗИЈА НА ЉУПЧО, ГР…

    Јордан Петровски   19.03.2016   Втората причина  за  моето убедување дека и Заев како и ЉуПчо и Груевски  се само епизодисти, најмени од Тајната Антимакедонска Идеолошка Полиција во театарската представа ПОВЕКЕПАРТИЗАМ, лежи во фактот што Заев  непрекинато повторува дека неговата битка и битката на СДСМ и "Граѓанските Здруженија" е битка за ВРАЌАЊЕ на Слободата...

МЕМОРАНДУМИ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: ОД ПЕТАР Д…

МЕМОРАНДУМИ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: ОД ПЕТАР ДО ТИТО  

УРЕД ЗА СТРАТЕШКИ УСЛУГИ И МАКЕДОНИЈА (1…

                                                                        УРЕД ЗА СТРАТЕШКИ УСЛУГИ И МАКЕДОНИЈА                 (1943-1945)

ФОНДАЦИЈА „СОРОС“ -ВЛАДЕ МИЛЧИН, МАКЕДОН…

список на соработници на УДБа од Бугарија Јордан Петровски 10.08.2022 годинаДокументи кои денеска ке ги прикачам и обзнанам ги имам добиено пред десетина и повеке години. Mногу пати сум се подготвувал да ги објавам но секогаш помислата дека не се „актуелни“ текстови со таква тематика, бидејки нема многу заинтересирани за такво...

ТАЈНИТЕ СЛУЖБИ И КОЈ НАВИСТИНА ЈА ВОДИ М…

ЗАСПИЈ АКО МОЖЕШ (11.01.2022)

  Видеото на ТВ Алфа: 
Текстови кои се врзани за онаа што е тема во емисијата:ПОЛИЦИЈА И ПОЛИТИКАУДБ-а: Фабрика за бугараши ОЗНА БИЛА ПОДБУЦНУВАЧ ЗА ОДЕЊЕ НА СОЛУН !! MAЛЕСКИ 2021:„НИЕ НЕ БИ МОЖЕЛЕ НИКОГАШ ДА И КАЖЕМЕ НЕ НА АМЕРИКА“! НО МАЛЕСКИ И ГЛИГОРОВ 1991/2 И КАЖАА...

МАНИФЕСТ НА СЛОБОДАТА

Aldo Kliman 09.06.2021 Поробен Македонец е еднакво на секој поробен граѓанин на Република Македонија. Кајшто има макар само еден роб - таму нема ниту еден слободен човек. За Слободата се живее, за неа се умира! Македонски народе, граѓани на Република Македонија, Заев и неговата уличарска банда деновиве ги „испорачуваат“ нашите последни национални останки. Како...

ПИСМО ОД КДРМ ДО ПРЕДСЕДАТЕЛОТ НА САД ДО…

Во август 2018 година, обезбедивме можност да упатиме писмо до председателот на САД, Доналд Трамп, писмо кое ке му биде лично предадено. За предавањето добивме потврда од луѓето кои го сторија тоа. Тие луѓе се живи и можат да посведочат за вистинитоста на оваа што го пишувам!!Писмото го објавуваме во...

Letter to President Trump,

Committee for the Democratization  of the Republic of Macedonia 3721 Greenlane, Beamsville, On. L0R 1B1 Canada http://macedonianinformationcentre.org/ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. August 22, 2018   Dear Mr. President;   Please allow me to take this opportunity to congratulate you on the tremendous job you have done so far as President of the USA. Your work in recovering the US economy, your ability...

АМЕРИКАНСКИ НОВИНАР ВО 1935 г.: АТЕНТАТО…

7 мај 2020 годинаРедакцијата на МИЦНашето истражување во архивот на Американската академија за политички и општествени науки деновиве вроди со еден интерес плод. Станува збор за четиво на американскиот новинар Џон Бејклес издадено во јануари 1935 година [The Annals of American Academy of Political and Social Science, Vol. 177, Radio: The...

Democracy Doesn't Die In Darkness, But W…

COMMITTEE FOR THE DEMOCRATIZATION OF THE REPUBLIC OF MACEDONIA       St. Catharines, Ontario, Canada October 22, 2018 TO: Mr. Michael Pompeo, Secretary of the State Department RE: Democracy Doesn't Die In Darkness, But With A Thunderous Applause From the International Community      Dear Mr. Secretary; In the fall of 2017 the slogan “Democracy Dies In Darkness” first...

MACEDONIAN INTERIOR MINISTER: “WE ARE FO…

Македонскиот информативен центар упатува апел до сите оние на кои Македонија им е пред сѐ и над сѐ да помогнат во овој пресуден момент за опстанокот на Република Македонија. Нашиот апел не е барање за пари за да ние водиме некоја кампања, ниту пак е повик за напад на Собранието. Ние само...

LETTER TO SECRETARY OF STATE MIKE POMPEO…

Помеѓу 23 јуни и 5 август 2018 година, Комитетот за демократизација на Република Македонија испрати две писма до американскиот државен секретар Мајк Помпео. Во второто писмо Комитетот ја протестира одлуката на УСАИД да издаде четири грантови на организации од орбитата на фондацијата Отворено општество за промовирање претстојниот референдум. Во оваа прилика...

LETTER TO SECRETARY OF STATE MIKE POMPEO…

Заради оние кои не го владеат англискиот јазик ке дадаме кратко сиже што содржат писмата. Помеѓу 23 јуни и 5 август 2018 година, Комитетот за демократизација на Република Македонија испрати две писма до американскиот државен секретар Мајк Помпео. Во првото Комитетот ја протестира одлуката на Секретарот да го поздрави договорот Ципрас-Заев наменет...

СОКРИВАЊЕ НА СОДРЖИНАТА НА ДОГОВОРОТ СО …

Јордан Петровски 30.07.2018Ако на човекот не можеш да му го дадеш онаа што си му го ветил :еднаквост пред законот, расчистување со криминалот, корупцијата, злоупотребата на тајната полиција , тогаш наметни му друга потреба, Законот за Албаски јазик, Промена на Името!! Бидејки овие две вистини се непријатни, мора да се...

TO: Mr. Johanes Hahn (5)

COMMITTEE FOR THE DEMOCRATIZATION OF THE REPUBLIC OF MACEDONIA June 17, 2018St. Catharines, Ontario, Canada TO:      Mr. Johanes Hahn, European Commissioner for European Neighborhood Policy and Enlargement NegotiationsD – West BalkansD.3 – The Former Yugoslav Republic of Macedonia, KosovoAttn:    David CullenDear Mr. Hahn, In our recent correspondences I underlined on more than one occasion...

TO: Mr. Johanes Hahn (4)

COMMITTEE FOR THE DEMOCRATIZATION OF THE REPUBLIC OF MACEDONIA April 5, 2018St. Catharines, Ontario, CanadaTO:      Mr. Johanes Hahn, European Commissioner for European Neighborhood Policy and Enlargement NegotiationsD – West BalkansD.3 – The Former Yugoslav Republic of Macedonia, KosovoAttn:    David CullenDear Mr. Hahn/Mr. Cullen, Your letter from March 27, 2018 implies that our last...

TO: Mr. Johanes Hahn (3)

Сликовит приказ каде ке стасаме благодарејки на молкот на Хан и ЕУ за непочитувањето на Уставот, законите, криминалите на ЗаевCOMMITTEE FOR THE DEMOCRATIZATION OF THE REPUBLIC OF MACEDONIA   March 5, 2018 St. Catharines, Ontario, Canada   TO:      Mr. Johanes Hahn, European Commissioner for European Neighborhood Policy and Enlargement Negotiations D – West Balkans D.3 – The Former...

TO: Mr. Cullen (2)

COMMITTEE FOR THE DEMOCRATIZATION OF THEREPUBLIC OF MACEDONIAJanuary 9, 2018St. Catharines, OntarioDear Mr. Cullen;While reading your reply from December 22, 2017 to my letter addressed to Mr.Hahn from November 27, 2017, I got the impression that you either didn’t read the letter and accompanying material I sent, or that you...

TO: Mr. Johanes Hahn (1)

Dear Mr. Hahn;27 November 2017 My name is Jordan Petrovski, a political refugee from Macedonia to Canada and the Chairman of the Committee for the Democratization of Macedonia. For a short background of my activities for the past two decades or so I’m attaching some letters sent in futile attempts by...