Welcome visitor you can log in or create an account
Не сум разочаран, згрозен сум
 Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 26.02.2021 Политиката на Македонија не престанува да разочарува, дури и кога граѓаните (ако останаа такви) продолжуваат да се надеваат на нешто подобро од она што го знаат. Очигледно дека никој кај нас не може да биде безбеден од несреќите на... More detail
Дали демократијата е влезена во спиралата на...
  Душан Петровски 22 февруари 2021 годинВеднаш по настаните на 6 јануари 2021 година во Вашингтон, ден за кој прогнозирав дека ќе биде пресвртница во понатамошната историја на светот, многумина—меѓу нив и нашиот проф. д-р Звонимир Јанклуовски—поитаа да го постават прашањето, „Дали... More detail
Ароганција на (не)моќ
Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 12.02.2021 Следејќи ги случувањата во политиката, а особено последниве во образованието, најдов обединувачка тема во фразата што ми се враќа во последниве години, а тоа е „ароганцијата на моќта“. Додека луѓето ја разбираат потребата да се ограничи... More detail
МАКЕДОНСКО - АРНАУТСКИ/ШИПТАРСКИ/АЛБАНСКИ ПРЕЧКИ...
Јордан Петровски февруари 2021 На почетокот на текстов сакам да го појаснам насловот за да некој не ме свати погрешно и да бидам обвинуван за навреда кон Албанците:Избрав таков наслов бидејќи во текстов ќе опфатам малку подолг временски период, и ќе користам имиња кои ги користеле изворите кои ги... More detail
Умираме молчејќи
Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 05.02.2021 Ние одамна не сме дел од глобализираниот свет. Ниту сме биле ниту ќе бидеме. Ние сме повеќе како земја што изгледа треба да биде заборавена. Со вакво темпо на самоукинување, наскоро ќе живееме во историјата на другите и митовите.... More detail

Не сум разочаран, згрозен сум

Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 26.02.2021 Политиката на Македонија не престанува да разочарува, дури и кога граѓаните (ако останаа такви) продолжуваат да се надеваат на нешто подобро од она што го знаат. О...

Read more...

Дали демократијата е влезена во спиралата на самоуништување по 6 јануари 2021 (прв дел): Дефинирање на терминот „демократија“

Душан Петровски 22 февруари 2021 годинВеднаш по настаните на 6 јануари 2021 година во Вашингтон, ден за кој прогнозирав дека ќе биде пресвртница во понатамошната историја на светот, многумина—меѓу нив и нашиот проф. д-р Звон...

Read more...

Ароганција на (не)моќ

Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 12.02.2021 Следејќи ги случувањата во политиката, а особено последниве во образованието, најдов обединувачка тема во фразата што ми се враќа во последниве години, а тоа е „...

Read more...

МАКЕДОНСКО - АРНАУТСКИ/ШИПТАРСКИ/АЛБАНСКИ ПРЕЧКИ ЗА СОЖИВОТ ПРВ ДЕЛ

Јордан Петровски февруари 2021 На почетокот на текстов сакам да го појаснам насловот за да некој не ме свати погрешно и да бидам обвинуван за навреда кон Албанците:Избрав таков наслов бидејќи во текстов ќе опфатам малку ...

Read more...

Умираме молчејќи

Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 05.02.2021 Ние одамна не сме дел од глобализираниот свет. Ниту сме биле ниту ќе бидеме. Ние сме повеќе како земја што изгледа треба да биде заборавена. Со вакво темпо на самоу...

Read more...

СО ПЕРСОНИЗАЦИЈА НА ПРОБЛЕМОТ НЕМА РЕШАВАЊЕ НА СИСТЕМОТ

Јордан Петровски 03.02.2021Се колебав дали да го искоментирам овој статус на госпоѓата Фросина Ременски. На крај победи мојот карактер: вистината пред сѐ и над сѐ!! А до вистината се доаѓа само низ дебата!! Затоа очекувам дек...

Read more...

Брак без идеологија

Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 29.01.2021 Кога би се обидел да го опишам сегашниот политички момент во Македонија, би ги парафразирал зборовите на Чарлс Дикенс од пред речиси 160 години: ова е најлошото вре...

Read more...

Предавството на политиката

Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 15.01.2021 Чудно како се навикнуваме да го живееме привидот на реалноста во Македонија. Нѐ научија да живееме со променето име на државата, „забетониран“ недефиниран иден...

Read more...

Кога можеа да го замолчат Трамп, можат секого и можат глобално

Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија 15.01.2021 Добре дојдовте во новиот „слободен“ свет. Во кој легитимно избран претседател на најмоќната држава во светот и милитантен лидер се обединети во цензурата. Рамз...

Read more...

On The "Eruption Of Violence" Of 1/6

Dusan Petrovski 09.01.2021 Just so we are clear. The historic events I was predicting for 1/6 were not quite what transpired. The plan by Trump and his team was for 12 hours per house (24hr total) of debate and evidentiary presentation of the massive fraud that took place on 11/3 and again in GA on 1/5, as well as the evidence of foreign interference in the election. The Alamo moment (a reference...

Read more...

OurActivities

ПИСМО ОД КДРМ ДО ПРЕДСЕДАТЕЛОТ НА САД ДО…

activities

Во август 2018 година, обезбедивме можност...

Letter to President Trump,

activities

Committee for the Democratization  of the Republic...

АМЕРИКАНСКИ НОВИНАР ВО 1935 г.: АТЕНТАТО…

activities

7 мај 2020 годинаРедакцијата на МИЦНашето...

Democracy Doesn't Die In Darkness, But W…

activities

COMMITTEE FOR THE DEMOCRATIZATION OF THE...

БOJKТИРАЈ, AПСТИНИРАЈ, ИГНОРИРАЈ, САМО Н…

activities

  {youtube}https://www.youtube.com/watch?v=kM9sCtpq9ZE&feature=youtu.be{/youtube}

MACEDONIAN INTERIOR MINISTER: “WE ARE FO…

activities

Македонскиот информативен центар упатува апел до...

LatestNews

СТИВ БЕНОН, МЕРКЕЛ Е КРТ НА ИСТОЧНА ГЕРМ…

January 03, 2021

Јордан и Душан Петровски о2.01.2021 {youtube}https://www.youtube.com/watch?v=_95i0BrDTsw&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2b252qj1XqcBRNzoTHKvKlQg3c5W4gfEspJMDeNTbtyIYgSq0cpT-Ds_4{/youtube} Превод на...

ЛАЖГОТО ЗАЕВ И МИНИСТЕРОТ ЗА СМРТ ИМ СЕ …

January 02, 2021

Превземен фб статус на Зора Јовановскаобјавено...

ДАЛИ ПОЧНУВААТ НАЈАВИТЕ ЗА ФАЛСИФИКУВАЊЕ…

December 15, 2020

Трајанов реагира: Се предлагаат нови 70.000...

КАКО СПОРЕД УСТАВОТ НА САД Е МОЖНО ДА СЕ…

December 15, 2020

  Да дам мало појаснување за поцесот...

ЗОШТО ВМРО ДПМНЕ НЕ ГО КОРИСТИ ДЕЛОВНИКО…

November 12, 2020

Јордан Петровски 12.11.2020Дали Мицкоски ке одговори...

MICColumns

Не сум разочаран, згрозен сум

February 26, 2021

 Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија...

Ароганција на (не)моќ

February 12, 2021

Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија...

Умираме молчејќи

February 05, 2021

Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија...

Брак без идеологија

January 29, 2021

  Професор Звонимир Јанкуловски за Нова Македонија...